14 april 2020

Van de voorzitter: hoop in bijzondere tijden en actualiteiten in de provincie

Wat is ons leven veranderd in korte tijd. Misschien ben je zelf ziek geweest of zijn er mensen in je nabije omgeving als gevolg van het Corona virus overleden. Heftig. Thuiswerken, digitaal contact met familieleden en collega’s, met moeite je bedrijf overeind houden, je kinderen thuis lesgeven, afstand van elkaar houden in de supermarkt, etc. Wat impactvol. Tegelijkertijd wordt er keihard gewerkt door vele mensen in de zorg en verpleging. Veel respect daarvoor uiteraard. Ik wens iedereen met verdriet, of je moet wennen aan deze nieuwe werkelijkheid, of als je hard werkt in de zorg of elders in een vitale sector heel veel sterkte toe.

Afgelopen weekend was het Pasen. Iedereen beleeft dat op zijn of haar manier. Voor de één is het een belangrijk religieus feest, voor de andere een lekker lang weekend vrij. Hoe een ieder ook dit weekend beleefd heeft: in zijn oorsprong herinnert Pasen, maar ook de natuur die weer in bloei komt, ons aan de hoop op betere tijden. Een mooie gedachte. Hoop dat er een moment komt waarop we weer ‘normaal’ met elkaar kunnen omgaan. Een knuffel geven, werken op kantoor, de kinderen weer naar school. Belangrijk om die hoop op betere tijden vast te houden. Juist nu, wanneer ons leven zo veranderd is.

Graag breng ik onderstaande actualiteiten onder je aandacht via deze nieuwsbrief: afscheid van Mirjam Maasdam en start van Marlies Welschen, de kandidaatstelling voor de Tweede
Kamerverkiezingen in 2021, het jaarplan van het Dagelijks Bestuur en de annulering van de CDA-events in de provincie Utrecht.

Afscheid Mirjam Maasdam en welkom aan Marlies Welschen
Graag maak ik van de gelegenheid alvast gebruik (het echte afscheid komt nog!) om Mirjam van harte te bedanken voor haar inzet in de provincie Utrecht voor het CDA. Als lid van Provinciale Staten en oud-gedeputeerde heeft ze veel voor onze afdeling en de provincie betekend. Tegelijkertijd is er natuurlijk een goede reden voor haar afscheid. Mirjam heeft een prachtige uitdagende baan geaccepteerd bij het Interprovinciaal Overleg (IPO). Mirjam, ontzettend bedankt voor al je inzet namens het CDA en veel succes bij het IPO!

Met het vertrek van Mirjam komt uiteraard ook een plek beschikbaar in de Statenfractie. Derk en ik zijn blij met het feit dat Marlies Welschen deel gaat uit maken van onze provinciale Statenfractie. Als oud-gemeenteraadslid in Zeist en voorzitter van CDA Vrouwen krijgen we een ervaren politica erbij. Marlies, we zien uit naar de samenwerking en veel succes in de Staten!

Kandidaatstelling Tweede Kamerverkiezingen 2021
Hoewel de Corona-crisis veel van onze aandacht en tijd vraagt gaan er ook zaken door die nodig zijn voor de toekomst in onze partij. Via deze website kun je bij interesse naar een plek solliciteren op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen: https://www.cda.nl/tk2021/kandidaat-tweede-kamer/

Daarnaast vragen wij je aandacht voor het volgende: voor een belangrijk deel loopt de ondersteuning van de kandidaatstelling ook via de provinciale afdeling. Daarom is het belangrijk dat de provinciale afdeling goed op de hoogte is van wie zich kandidaat stelt. Het kan zijn dat je je kandidaat stelt op advies van de lokale afdeling, maar het kan ook zijn dat u zich kandidaat stelt op eigen initiatief. Indien je op eigen initiatief solliciteert, word je verzocht deze informatie te delen met het provinciale bestuur van het CDA Utrecht via een mail aan ondergetekende.

Wij, als Dagelijks Bestuur in nauw overleg met de provinciale HRM-commissie, kunnen dan helpen om u op een goede manier onder de aandacht te brengen van de landelijke vertrouwenscommissie en het landelijke bestuur. Zo kunnen we samen een sterke lijst maken met ook goede Utrechtse kandidaten om de landelijke fractie zo sterk mogelijk te maken. Gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Jaarplan 2020/2021 Dagelijks Bestuur
Als Dagelijks bestuur vergaderen we gewoon digitaal door (zie onderstaande foto). Belangrijk omdat gelukkig ook veel bestuurlijke zaken doorgaan. Zo werken we aan een jaarplan voor onze provincie waarin we wat meer focus in onze activiteiten willen brengen. Ook gaan we in op de samenwerking binnen onze provincie en kijken naar ons HRM-beleid. Elk dagelijks bestuurslid zal de lokale afdelingen benaderen waar hij/zij accounthouder voor is om input hiervoor op te halen. Ook bespreken we het concept begin juni 2020 met onze fractie in provinciale staten. Mocht je al input willen leveren, dan kan dat uiteraard via: [email protected]. Na de zomer van 2020 hopen we hierover meer te delen met alle leden.

Willem

Annulering events en bijeenkomsten CDA Utrecht
Door de Corona maatregelen van de overheid kunnen tot nader orde de fysieke events en bijeenkomsten van het CDA in onze provincie niet doorgaan. Graag vraag ik een ieder dit te
respecteren. Tegelijkertijd zijn er vele andere manieren om in verbinding te blijven en de afdeling provinciaal en lokaal in beweging te houden. Zo kun je digitaal vergaderen en zijn er veel mooie initiatieven in afdelingen. Onderstaande ‘digitale woordenwolk kaart’ kregen we van de CDA-afdeling Bunschoten. Goed om zo met elkaar in verbinding te blijven!

Tot slot
Het zijn uitzonderlijke tijden. Laten we op een goede manier met elkaar, juist nu, in verbinding blijven en de hoop levend houden op betere tijden!

Hartelijke groet,
Jacco van der Tak
Provinciaal voorzitter CDA Utrecht

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.