Auke Terlouw

Waterschap Vallei en Veluwe

Mijn naam is Auke Terlouw. Als waterbouwkundig ingenieur ontwerp ik dijken, stuwen en sluizen. Met als doel: van water een bondgenoot maken. Ik draag hier met trots aan bij. Ontwerpwerk wissel ik af met werk op locatie. Ik sta vaak letterlijk met mijn voeten in de klei. Want water met je voelen, zien en volgen. Elke dag weer.

Koppelpoort

Ik woon met Evelien in Amersfoort, in de centrum vlakbij de Koppelpoort. Eeuwen lang beschermde deze land- en waterpoort de stad tegen een stormachtige Zuiderzee. Water omringt mij dus thuis en op het werk. Net als water ben ik bewegelijk en houd ik van hardlopen. Ook ben ik sociaal betrokken en sinds 2012 lid van het CDA.

Teamwork

Waterbeheersing is teamwork. Daarom overleg ik vaak met opdrachtgevers, collega’s en vakgenoten. Deze ervaring neem ik mee in het waterschap Vallei en Veluwe, omdat ook hier samenwerken belangrijk is. Met gemeenten, provincies, ondernemers, agrariërs en inwoners bijvoorbeeld. Met elkaar oplossingen vinden voor de uitdagingen die klimaatverandering brengt. Voor water als gezamenlijk belang.

 

Water. Mijn drijfveer, uw belang

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.