Gerdien Bikker

Statenlid

Ik ben opgegroeid in de polder en houd van de vergezichten, het open landschap met de wolkenluchten, die door Hollandse schilders zoals Van Ruisdael zo prachtig zijn weergegeven. Ik geniet van het uitkijken over de weilanden, de uiterwaarden en de rivier, begeleid door het eigen geluid van de vogels.

Waarom het CDA?

Nadat we een aantal jaren in de stad Utrecht hadden gewoond zijn we verhuisd naar Zederik, nu Vijfheerenlanden. Vanuit de gedachte dat iedereen nodig is, wil ik mij inzetten voor de samenleving. Mijn hart ligt bij het onderwijs, waarin ik werkzaam ben als bestuurder. Vanuit verantwoordelijkheidsgevoel ben ik daarnaast politiek actief geworden. De keuze voor het CDA was niet moeilijk omdat de kernwaarden aansluiten bij mijn levensvisie. Het CDA is de partij van het midden die altijd de verbinding zoekt. Dat is ook mijn ambitie, op zoek naar de verbinding tussen de politiek en de inwoners van onze mooie provincie.

Waar ga ik mee aan de slag?

De aandacht voor het welzijn van de inwoners vind ik heel belangrijk. In het bijzonder heb ik aandacht voor de belangen van kinderen/de jongeren want zij kunnen hun stem zelf niet laten horen op het politieke toneel. Daarbij denk ik aan hun ontwikkeling, de kwaliteit van onderwijs, opleidingen en voorzieningen, hun gezondheid, veiligheid, bijvoorbeeld verkeersveiligheid, hun toekomst. Daarom staan we met elkaar voor de opgave dat de provincie op een realistische manier toewerkt naar duurzaamheid, zodat onze groene omgeving bewaard blijft voor toekomstige generaties.

Quote:

Het CDA wil bouwen aan een mooie toekomst voor ons en onze kinderen. Daarvoor zet ik mij graag in.

Gerdien Bikker heeft de volgende onderwerpen in haar portefeuille:
· Auto- en fietsverkeer
· Verkeersveiligheid
· Vlieg- en vaarverkeer

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.