Martijn Koren

Statenlid

Geboren en getogen in Bilthoven, trotse vader van Tijs (9) en Karlijn (7).

Sinds 2018 mag ik voor de Rabobank werken en sinds 1 december jl. mag ik namens de bank boeren in de Food- & Agrisector helpen op weg naar een nieuw perspectief. Ik breng graag tijd door met mijn gezin en familie en mocht ik tijd over hebben dan speel ik graag badminton (SV Irene), tennis (LTV Meijenhagen) of waterpolo (BZC Brandenburg).

Ik vind het belangrijk om maatschappelijk actief te zijn, zo ben ik heel lang actief geweest bij scouting (Ben Labre), voorzitter geweest van sportvereniging Irene en lid geweest van de parochievergadering van de Laurens- & Michaëlkerk. Vandaag de dag ben ik lid van de ouderraad van de Michaëlschool en ben ik mantelzorger voor mijn moeder.

Waarom CDA en in wat voor een Provincie wil je wonen, plan voor de komende 4 jaar:

Sinds 2010 ben ik actief voor het CDA, waarvan acht jaar als raadslid. Ik heb in die tijd veel kennis en ervaring opgedaan. In de laatste twee jaar als raadslid ook in de hoedanigheid als voorzitter van de auditcommissie van de gemeenteraad in De Bilt. Ik heb mij de afgelopen jaren op veel onderwerpen ingezet, zoals gemeentefinanciën, lokale economie, verkeer, maar ook sport, jeugd en onderwijs. In de provincie wil ik mij graag inzetten voor de bekende woningnood, de stikstofproblematiek, goed openbaar vervoer, veilige fietspaden, de energietransitie en gezonde financiën.

Ik ben een CDA’er, omdat dit past bij mijn persoonlijkheid en de manier hoe ik in het leven sta. Niet alleen voor jezelf zorgen, maar klaarstaan voor anderen. Niet alleen vanuit jezelf bekijken, maar je ook inleven in de ander. Niet alleen aan jezelf spiegelen, maar respect voor alles en iedereen.

Mijn motto is: Voor elkaar, met elkaar en dat pas ik ook graag toe in de politiek.

Martijn Korren heeft de volgende onderwerpen in zijn portefeuille:
· Financiën
· Economie
· Innovatie
· MKB
· Sport
· Onderwijs en Arbeidsmarkt

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.