24 oktober 2023

Kandidaat #14 Jantine Zwinkels: Een duurzame samenleving, voor de volgende generatie!

Mijn naam is Jantine Zwinkels, ik ben 33 jaar en woon in Utrecht samen met mijn man. In het dagelijks leven werk ik als duurzaamheidsadviseur en teamleider bij het ingenieursbureau Royal HaskoningDHV.

Momenteel ben ik gemeenteraadslid en fractievoorzitter van CDA Utrecht. We hebben in Utrecht bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen gewonnen, we hebben er zelfs een extra zetel bij gekregen! Gezien de uitdagende tijd voor het landelijke CDA, heb ik besloten om mij te melden voor de landelijke lijst. Ik zie dat we een frisse, nieuwe koers te pakken hebben, met Henri. Daar wil ik graag onderdeel van uitmaken en mijn steentje aan bijdragen.

In mijn vrije tijd vind je mij op het hockeyveld, in het café of ergens anders in de stad. Ik vind het ook heerlijk om af en toe lekker te wandelen en eruit op te gaan.

Waar ik mij voor wil inzetten in de Tweede Kamer:

  • Fijn en betaalbaar wonen met goede voorzieningen, voor jong en oud!
  • Verduurzaming stimuleren en ondersteunen
  • Saamhorigheid en gemeenschapszin versterken

Hopelijk weten we met elkaar een mooi resultaat neer te zetten en kan ik straks vanuit de Tweede Kamer namens het CDA met goede voorstellen komen. Daarvoor heb ik uw stem nodig, kan ik op u rekenen?  

Wist je dat...

  • de man van Jantine donorvader is van Rosa en Tobias, waar ik erg trots op ben. Samen met Kim & Jolien (de ouders) vormen wij een "modern family"!
  • Jantine altijd veel energie heeft! Dat maakt haar ook een harde werker die strijdbaar is, maar ook graag de samenwerking zoekt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.