Welkom! Even kennismaken ;-)

Welkom op mijn persoonlijke pagina! Mijn naam is Jantine Zwinkels en ik ben de komende Tweede Kamerverkiezingen verkiesbaar namens het CDA. Ik ben opgegroeid in het Westland als dochter van een tuinder, heb gestudeerd in Rotterdam en woon nu samen met mijn man in Utrecht. Vanuit deze achtergrond wil ik het CDA in de volledige breedte vertegenwoordigen. 

Opgegroeid in het Westland en wonend in Utrecht, verbind ik stad en regio. Die hebben elkaar hard nodig.

Voor mij zijn de CDA's grondprincipes solidariteit, rentmeesterschap, gespreide verantwoordelijkheid en zij-aan-zij net zo belangrijk op nationaal niveau als op regionaal en lokaal niveau. Met name op het gebied van duurzaamheid, zie ik dat onze principes waardevol zijn en dat het voor toekomstige generaties noodzakelijk is dat we zulke stappen weten te zetten. Hierover moeten we een open gesprek over durven voeren, zodat we duurzaam ondernemen stimuleren.

Samen aan de slag met de verduurzaming van onze samenleving? Dat vraagt lef & doorzettingsvermogen. 

Utrecht is een heerlijke stad in het midden van een prachtige landelijke omgeving. De Veluwe is vanuit hier net zo dichtbij als Den Haag. Ik ben sinds 2018 gemeenteraadslid namens CDA Utrecht, waar ik mij sterk maar voor duurzaamheid, een eerlijke economie, betaalbaar wonen en sociale samenhang in wijken en buurten. Thema's die spelen in vele regio's in Nederland.

Gelukkig zien we, ook in deze zware Coronatijden, saamhorigheid en vindingrijkheid in onze samenleving. Helaas zien we ook onzekerheid, eenzaamheid en gebrek aan respect en begrip. Zowel studenten, werkenden als ouderen worstelen in deze tijd.

Elkaar ontmoeten is momenteel lastig, maar het gaat ons lukken. Tot snel!

Steun mijn campagne!

Doneren voor de campagne van Jantine!
Hoeveel wilt u doneren?*

* Verplicht veld

Wist je dat

Paspoort

Hoogtepunten uit het verkiezingsprogramma

Als CDA gaan we de uitdaging aan en komen we met oplossingen. Dat zie ik terug in ons landelijke verkiezingsprogramma. Wij willen: ..een omvangrijk crisis- en herstelpakket voor investeringen in de woningbouw, infrastructuur, digitalisering, innovatie en duurzaamheid.  ..in iedere gemeente een maatschappelijk initiatiefrecht of uitdaagrecht voor burgers die met elkaar een taak - en het bijbehorend budget - van de gemeente willen overnemen omdat ze een beter plan hebben. ..dat woningcorporaties als een echte maatschappelijke onderneming weer alle ruimte krijgen om betaalbaar te bouwen, in het bijzonder voor de middenklasse. ..meer variatie in het aanbod van woonvormen voor ouderen. Hofjes en kleinschalige appartementencomplexen zijn een aantrekkelijk alternatief voor ouderen die wel op zichzelf willen blijven wonen, maar niet langer de zorg voor een heel huis willen hebben. ..samen met de sociale partners en onderwijsinstellingen een ambitieuze agenda maken voor de introductie van leerrechten voor iedere werknemer waarmee je gedurende je hele loopbaan je kennis en vaardigheden op peil houden en omscholen als dat nodig is.  Naast mijn politieke ambities werk ik overigens nog 32 uur per week bij ingenieurs- en adviesbureau Royal HaskoningDHV. Daar ben ik teamleider in de afdeling "Transport Hubs" en betrokken bij allerlei duurzaamheidsprojecten (energietransitie, mobiliteit, klimaatbeleid, afval en circulariteit). Mooi om te zien dat ons verkiezingsprogramma ook erkenning geeft aan het belang van "hubs": Voor betere verbindingen tussen steden en regio’s bouwen we hubs, waar verschillende vervoersvormen samenkomen en reizigers eenvoudig kunnen overstappen naar een (deel)auto, (deel)fiets, trein of metro. Via digitale oplossingen vind je altijd de snelste of goedkoopste weg.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.