17 november 2023

Kandidaat #9 Hanneke Steen: optimistisch onderdeel zijn van de oplossing

Hoi, ik ben Hanneke. 40 jaar. Geboren en getogen in Hengelo. Ik heb 5 jaar in Groningen rechten en bestuurskunde gestudeerd. Ik woon met mijn man Ryan en onze hond Olaf aan de rand van Hengelo, twee straten achter mijn ouderlijk huis waar mijn ouders nog altijd wonen. Zo kan ik geregeld even achter de deur kijken nu ze wat ouder worden.  

Ik ben wethouder voor het CDA in mijn eigen gemeente en heb financiën, de verhouding ‘burger en bestuur’ en mobiliteit in portefeuille. Ik voer ook namens alle 14 Twentse gemeenten de lobby aan voor een betere bereikbaarheid van Twente. Daardoor ken ik ook goed de weg in Den Haag en Brussel. Daarnaast zit ik in de Raad van Toezicht van ongeveer 20 basisscholen in Enschede. Voordat ik 1,5 jaar geleden wethouder werd, was ik directeur bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en fractievoorzitter van de Hengelose CDA fractie. 

Ik ben opgegroeid met het besef dat je niet voor jezelf leeft. Mijn ouders waren allebei lang actief op school, in de kerk en in de muziekvereniging. Mijn oude oma woonde bij ons thuis. Zij leerde me dat zorgen voor elkaar wat vraagt, maar vooral heel veel brengt.

'Actief' zijn zit dus echt in mijn DNA. Ik vind het prachtig om samen met anderen onderweg te zijn van A naar B. Niet mopperen vanaf de zijlijn, maar optimistisch onderdeel zijn van de oplossing. Verantwoordelijkheid nemen, naar voren kijken en omzien naar elkaar zijn belangrijke waarden voor mij. Die vind ik terug in de christendemocratie van mijn CDA. Het geeft een prachtig hoopvol perspectief.

Mijn ambitie: recht doen aan de regio

Je moet kunnen wonen, werken en leren in de regio waar je geworteld bent. Waar je met vrienden en familie tradities viert in krachtige gemeenschappen. Die staan onder druk en dat zie ik dagelijks. Ik vind het belangrijk dat we investeren in elke regio en de verschillen in Nederland verkleinen. Want het maakt uit op welke postcode je bent geboren voor de kansen die je krijgt, hoe gezond je oud wordt en wat je verdient. Ons land is te klein voor zulke grote verschillen. Tussen jong en oud. Of stad en platteland. Ik wil die verschillen graag overbruggen en stad en regio een stem geven in Den Haag.

Wist je dat...

  • Hanneke even klarinet studeerde aan het conservatorium en dirigent wilde worden. Het kwam er niet van, maar beschouw dit als een open sollicitatie voor Maestro :-)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.