Ik ben opgegroeid met het besef dat je niet voor jezelf leeft. Mijn ouders waren allebei lang actief op school, in de kerk en in de muziekvereniging. Mijn oude oma woonde bij ons thuis. Zij leerde me dat zorgen voor elkaar wat vraagt, maar vooral heel veel brengt.

'Actief' zijn zit dus echt in mijn DNA. Ik vind het prachtig om samen met anderen onderweg te zijn van A naar B. Niet mopperen vanaf de zijlijn, maar optimistisch onderdeel zijn van de oplossing. Verantwoordelijkheid nemen, naar voren kijken en omzien naar elkaar zijn belangrijke waarden voor mij. Die vind ik terug in de christendemocratie van mijn CDA. Het geeft een prachtig hoopvol perspectief.

Dat vind ik ook zo mooi aan het wethouderschap: dat ik dagelijks het verschil kan maken voor de mensen die ik onderweg tegenkom. Dat hoop ik straks ook in de Tweede Kamer te mogen doen. Als Twentse stem (met accent). Voor de regio en heel Nederland. Met oosterse nuchterheid, klare taal en een beetje droge humor.

Wist je dat...

  • Hanneke even klarinet studeerde aan het conservatorium en dirigent wilde worden. Het kwam er niet van, maar beschouw dit als een open sollicitatie voor Maestro :-)

Achter Amersfoort gaat het licht aan! Tijd om meer te investeren èn te waarderen in de regio

Bekijk onze andere kandidaten

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.