Vanaf het erf van onze boerderij op het Drentse platteland ontstond mijn intrinsieke motivatie om politiek actief te worden. Als boer en plattelander ervaar ik aan den lijve wat de impact kan zijn van overheidsbeleid op je omgeving, je bedrijf en je gezin. Dat wakkert een rechtvaardigheidsgevoel aan waarin ik uiting wil geven in de Tweede Kamer en oplossingen voor wil zoeken.

De afgelopen jaren is er vaak een beroep op me gedaan. Om in de media de stem te vertegenwoordigen van heel gewone, fatsoenlijke mensen met hele echte problemen. Om me als Gemeenteraadslid in te zetten voor sterke dorpen. Om als Statenlid te voorkomen dat het platteland in de uitverkoop wordt gezet. Ik wil daar mee verder, en als Tweede Kamerlid knokken voor een rechtvaardig Nederland, waar iedereen ertoe doet. Een Nederland met oog voor de problemen én kansen in de regio. Een Nederland met écht toekomstperspectief voor onze boeren, tuinders en vissers. Dat zullen we samen moeten doen. Dán komen we verder.

Wist je dat...

  • Eline heeft jarenlang wiskunde en natuurkunde gegeven op een orthopedagogisch centrum voor kinderen met bijvoorbeeld psychosociale stoornissen en autisme.
  • Jaco Geurts gaf haar eens dit mooie compliment: ‘Eline weet het boerenleven en de problemen op het platteland te vertalen naar de alledaagse wereld.’

Ik wil de stem vertegenwoordigen van heel gewone, fatsoenlijke mensen met hele echte problemen

Nieuws

Bekijk onze andere kandidaten

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.