Iedere Nijmegenaar moet mee kunnen doen. Het CDA blijft daarom inzetten op groente en fruit voor mensen met een krappe beurs. Wij zorgen ook dat alle gebouwen voor mensen met een handicap toegankelijk zijn.

Veel van wat er in onze stad gebeurt, is te danken aan een rijk verenigingsleven en een schat aan onmisbare vrijwilligers. Nijmegenaren zijn betrokken bij hun wijk en stad, maar het lijkt soms of de gemeente beslissingen vanuit de ivoren toren maakt. Het CDA laat ú daarom zelf beslissen wat er in uw wijk gebeurt.

Tegelijkertijd verhardt de samenleving. Straatintimidatie en drugs lijken steeds normaler te worden in onze stad. Het CDA wil dat Nijmegenaren zich veilig blijven voelen door in te zetten op preventie vanaf jonge leeftijd en handhaving. Zo zorgen we voor elkaar in Nijmegen.

Onze standpunten

De wijk als hoeksteen

De wijk is de belangrijkste bouwsteen van onze stad: de hoeksteen. Heel veel van wat er in onze stad gebeurt, is te danken aan een rijk verenigingsleven en een schat aan onmisbare vrijwilligers. Het CDA ondersteunt deze mensen en de plekken waar ze samenkomen, zoals buurthuizen, verenigingsruimtes en basisscholen. Daarnaast bieden we extra ruimte om samen de stad mooier te maken. CDA laat wijkbewoners mee beslissen wat er in hun wijk gebeurt en de gemeente neemt de mensen in de wijk serieus.

Een veilig Nijmegen

De samenleving verhardt. Het CDA zorgt dat Nijmegenaren zich veilig in hun stad blijven voelen. Dat doen we door enerzijds te investeren in preventie vanaf jonge leeftijd, anderzijds door op te treden als het misgaat met handhaving. Dealen op middelbare scholen is onacceptabel en gaan wij tegen. Ondermijning en drugscriminaliteit gaan hand in hand en daar moet onze gemeente keihard tegen optreden. Straatintimidatie wordt in Nijmegen niet geaccepteerd.

Iedereen moet mee kunnen doen

Het CDA maakt zich hard voor een toegankelijk en divers Nijmegen. Iedere Nijmegenaar moet mee kunnen doen. Het CDA zorgt ervoor dat elk stuk aandacht komt voor mensen met een handicap. Alle gebouwen en bruggen maken wij voor iedereen toegankelijk. Het CDA is tegen armoede, voor gezondheid. Wij gaan door met de financiële ondersteuning van organisaties die zich inzetten voor mensen die leven onder de armoedegrens bij het aanbieden van groente en fruit.

Er zijn geen mensen gevonden..

Het laatste campagnenieuws

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.