19 oktober 2018

Start Verkiezingscampagne en lancering StemWijzer

NEERIJNEN - 18 oktober is de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezing van de nieuwe gemeente van start gegaan. Met loeiende sirene werd in het Stroomhuis in Neerijnen symbolisch lawaai gemaakt om de verkiezingen onder de aandacht te brengen. Alle politieke partijen zijn de komende tijd volop in touw om hun standpunten onder de aandacht te brengen.

Via de StemWijzer West Betuwe kan iedereen aan de hand van actuele onderwerpen kijken welke politieke partij het beste past. De stemwijzer is te vinden via www.westbetuwe.nl/stemwijzer en kan ook op mobiel worden ingevuld.

De fusiegemeenten hebben samen een grote campagne opgezet om de verkiezingen in de schijnwerpers te zetten. Zo zijn er verschillende debatavonden en verschijnen binnenkort posters en spandoeken met een oproep om te gaan stemmen. Deze week is de verspreiding van een speciale verkiezingsuitgave van het West Betuwe Magazine. In de week voorafgaand aan de verkiezingen rijdt een promotiebus langs alle kernen, waar politici in gesprek zullen gaan met inwoners. Op 21 november is er ook een mobiel stembureau in een dubbeldekker die een route door de gemeente rijdt.

Burgemeester Jeroen Staatsen rekent bij de komende verkiezingen op een opkomst van minimaal 60%.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.