22 november 2022

CDA stelt kandidatenlijst Provinciale Staten vast

Tijdens een Algemene Ledenvergadering in Tolbert hebben de leden van het CDA Groningen de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van 23 maart 2023 vastgesteld. Zoals eerder bekend is huidig fractievoorzitter Robert de Wit lijstaanvoerder bij de komende verkiezingen. Op twee staat Kristel Rutgers, raadslid in de gemeente Het Hogeland, gevolgd door Statenlid en docent geschiedenis Jesper Bergsma. Op plek 4 staat socioloog Daan van Gulik. De top 5 wordt gecompleteerd door agrariër en oud LTO-bestuurder Alma den Hertog.

De lijst is een combinatie van bekende gezichten van de huidige fractie en nieuwe kandidaten die zich eveneens al jaren inzetten voor het CDA en Groningen. De kandidaten zijn afkomstig uit heel Groningen om zo breed mogelijk de provincie te vertegenwoordigen. 

Robert de Wit: ‘Ik ben ontzettend trots op onze lijst. De lijst is een brede vertegenwoordiging van onze provincie, met kandidaten die diep geworteld zijn in de samenleving. Van agrariërs tot zorgmedewerkers en van leerkrachten tot starters. Ik heb veel zin om de komende periode samen met dit team aan de slag te gaan’’.  

De top 10 van het CDA

1. Robert de Wit - Groningen

2. Kristel Rutgers - Hogeland

3. Jesper Bergsma - Eemsdelta

4. Daan van Gulik - Groningen

5. Alma den Hertog – Midden-Groningen

6. Bert Raangs - Eemsdelta

7. Geertje Veenstra - Westerkwartier

8. Simeon Naaijer - Oldambt

9. Marnick Joustra - Eemsdelta

10. Aike Blaauw - Stadskanaal

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.