01 september 2022

Robert de Wit unaniem verkozen tot lijstrekker!

Robert de Wit (32) uit Groningen is unaniem verkozen tot lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in Groningen. De stemming vond plaats tijdens de ledenvergadering van het CDA op dinsdag 30 augustus.

De Wit, die sinds 2015 lid is van Provinciale Staten en sinds 2018 fractievoorzitter voor het CDA, noemt zijn benoeming en unanieme steun een grote eer en verantwoordelijkheid.

De 32-jarige CDA-lijsttrekker ging tijdens zijn zogenoemde aanvaardingsspeech uitgebreid in op de aardbevingsproblematiek, oplopende energiekosten, onrust bij Ter Apel, de vastgelopen woningmarkt, stikstof en de onder stuk staande leefbaarheid op het platteland.

‘’Er is grote onrust in de samenleving. Veel mensen maken zich zorgen over de toekomst. Over de alsmaar toenemende maandelijkse lasten, de aardbevingsproblematiek, het vinden van een woning en de leefbaarheid op het platteland ten gevolge van bezuinigingen en de mogelijke gevolgen van de stikstofplannen. Als politici hebben wij de opdracht om de zorgen van mensen samen aan te pakken’’.

Voorzitter Peter Roelofs: “Als aanvoerder van de CDA-lijst is Robert de Wit uitstekend in staat om het CDA-gedachtegoed uit te dragen en de samenwerking te zoeken binnen en buiten onze partij, in Stad en Ommeland. Hij is energiek, verbindend, communicatief sterk, resultaatgericht met een enorme dossierkennis en een ruime ervaring als Statenlid”.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.