Harmen Krul ging direct na het Atheneum in dienst bij defensie, als Militair bij de Koninklijke Marine studeerde hij eerst aan het Koninklijk Instituut van de Marine en werd later op veel plaatsen ingezet. Hij was daar werkzaam tussen 2013 en 2023. Over zijn drijfveer om militair te worden vindt Harmen een opvallende overeenkomstigheid met politiek actief zijn:

 ‘’Als je mij vraagt waar ik elke dag voor opsta, dan is dat om het verschil te maken. Het verschil te maken in het leven van mensen. Iets doen voor de maatschappij en de samenleving. Militairen komen op voor hen die niet voor zichzelf kunnen opkomen, doen een stap naar voren als anderen blijven staan. Daar zitten meer gelijkenissen in met de politiek dan door velen gedacht’’.

Verantwoordelijkheid niet alleen voor jezelf, maar ook voor de ander en de samenleving als collectief is voor Harmen een uitgangspunt in zijn dagelijks leven. ‘’Daarom ben ik ook trots dat ik mij mag inzetten voor een maatschappelijke diensttijd, het is belangrijk dat jongeren ervaren hoe het is om ergens echt verantwoordelijk voor te zijn. Om onderdeel te zijn van iets groters, een gemeenschap. In een tijd van individualisering is dat essentieel’’.

Op de vraag hoe hij zijn Kamerlidmaatschap wilt invullen geeft hij antwoord in één woord: ‘’Benaderbaar. Mensen kunnen mij altijd mailen, ik wil graag bereikbaar en benaderbaar zijn. In gesprek met mensen, niet om te zenden – maar om te luisteren’’.

Bekijk onze andere kandidaten

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.