Ik ben Joëlle Cueche Hernandez, 23 jaar en ik kom uit Den Helder. 
Momenteel rond ik mijn opleiding Leiderschap af en sta ik op het punt om aan mijn rechtenstudie te beginnen aan de Open Universiteit. Mijn dagen zijn gevuld met betrokkenheid bij zaken, zowel in mijn rol als projectondersteuner bij de kustwacht voor Defensie, waar ik me bezighoud met de veiligheid van onze schepen en systemen, als in mijn functie als commissielid in Den Helder, waar ik me vooral richt op veiligheid, mensenhandel, drugshandel en wapenhandel.

Waarom doe ik dit allemaal? Omdat ik geloof in de kracht van samenwerking en de impact van beleid op ons dagelijks leven. Als kandidaat voor het Europees Parlement wil ik bijdragen aan een sterker, duurzamer en rechtvaardiger Europa. Ik sta klaar om de stem van de jongere generatie te versterken en specifieke uitdagingen aan te pakken die ons allemaal aangaan.

Mijn focus ligt op het bevorderen van veiligheid, zowel op het gebied van defensie als in onze samenleving. Ik pleit voor een herinvoering van de dienstplicht, stimulering van Europese samenwerking in de wapenindustrie en het voldoen aan het 2% BBP-doel van de NAVO. Daarnaast sta ik voor strengere handhaving van wapenhandel, drugssmokkel en mensenhandel, om onze samenleving veiliger en rechtvaardiger te maken.

Maar praten alleen is niet genoeg. Ik heb een plan van concrete stappen opgesteld om deze doelen te bereiken. Samen kunnen we bouwen aan een Europa waarin iedereen zich gehoord, vertegenwoordigd en veilig voelt. Laten we samen aan de slag gaan voor een betere toekomst!

Over mij
Ik geboren in Den Helder en getogen in Amsterdam.

Nadat mijn  ouders en ik een periode in Venezuela gewoond hebben zijn wij terug naar Den Helder verhuisd.
 Mijn betrokkenheid bij het CDA begon in 2021 als commissielid in Den Helder, waar ik me richt op essentiële onderwerpen zoals veiligheid, bestuur & middelen, maatschappelijke ontwikkeling & stadsontwikkeling, migratie en defensie. 

Deze ervaring heeft mijn vastberadenheid versterkt om onze gemeenschap te dienen en onze waarden te verdedigen.

Als jonge en gedreven politica uit Den Helder geloof ik in de kracht van samenwerking en de noodzaak van concrete actie om een veiliger en rechtvaardiger Europa op te bouwen. Mijn passie ligt in het bevorderen van veiligheid en het versterken van de stem van de jongere generatie. Laten we samen werken aan een toekomst waarin iedereen zich gehoord, vertegenwoordigd en veilig voelt.

Paspoort Joëlle

  • Leeftijd: 23 jaar 
  • Woonplaats: Den Helder
  • Opgegroeid in: Amsterdam
  • Afkomst: half Nederlands half Surinaams Hindoestaans

Wist je dat Joëlle...

  • een tijdje in Venezuela heeft gewoond

Bekijk onze andere kandidaten

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.