Met mijn voeten in de klei, met mijn laptop in de trein, voor u aan de slag in Europa!

Het Europees parlement lijkt misschien ver weg, maar is toch dichtbij. In Brussel ligt de basis van veel wet- en regelgeving. Als Statenlid zie ik dat de Brusselse regels enorm veel impact hebben in de regio. Ik ervaar het als agrarisch ondernemer ook op ons eigen erf. De regelgeving gaat knellen rond zaken als stikstof, natuur, gewasbeschermingsmiddelen, derogatie, waterkwaliteit, biodiversiteit en visserij.

We hebben oplossingen nodig om voedselzekerheid te waarborgen en vooruit te kunnen in ons relatief kleine land met 18 miljoen mensen; die willen wonen, werken en eten. Daar wil ik mij voor inzetten. Beleid realiseren dat niet alleen rekening houdt met ecologie, maar ook met economie en sociale gevolgen. Zodat er ook voor de agrarische sector weer toekomstperspectief is, we naar elkaar omzien en samen vooruit kunnen in een waardevol en veilig Europa.

Over mij
Mijn opa was een vriendelijke, rustige man met zes kinderen en een gemengd agrarisch bedrijf. In zijn jonge jaren stond hij op een zeepkist om te pleiten voor een hogere melkprijs. Dat was in de zware jaren 30. Later is hij wethouder geworden. De politieke genen heb ik dus van hem geërft. Ik begon als Raadslid in de gemeente Langedijk, maakte in 2015 de overstap naar de Provinciale Staten in Noord-Holland en heb daarnaast nog veel bestuurlijke functies vervuld bij LTO en Copa Cogeca in Brussel. Copa Cogeca is de Europese overkoepeling van Landbouworganisatie en -Coöperaties.

Nu wil ik mijn Brusselse landbouwervaring combineren met mijn politieke ervaring en aan de slag in het Europees Parlement. Met mijn voeten in de klei, met mijn laptop in de trein en voor u aan het werk in Europa!

Het CDA was, is en blijft een partij die zich inzet voor toekomstperspectief voor land- en tuinbouwbedrijven, de visserijsector, MKB en een vitaal Platteland. Voedselzekerheid en inkomen is belangrijk voor iedereen! 

Paspoort Willemien

 • Geboren: 16-12-1965 
 • Woonplaats: Oudkarspel (Noord-Holland) 
 • Studie: HBO journalistiek, CDA talentacademie, Nyenrode Commissarissenopleiding 
 • Werk: Melkveehouder, Commissaris bij Rabobank Alkmaar eo,  
 • CDA: Raadslid (2006-2015) Statenlid (2015-heden) dossiers o.a: Landbouw, Natuur, Milieu, Ruimtelijke ordening, Water, Stikstof, Infrastructuur en Ruimte. Voorzitter CDAV Internationaal (2020-heden)  
 • Ervaring: Bestuurder geweest bij LTO en voorzitter geweest van Copa-Cogeca Women’s Committee in Brussel. Freelance Journalist (1987-2015) en VN-Vrouwenvertegenwoordiger 2018 . Agripooler bij Agriterra 

Wist je dat Willemien...

 • in 2018 namens het Koninkrijk der Nederlanden een speech mocht houden op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York als VN Vrouwenvertegenwoordiger en dat daarbij vertegenwoordigers van 193 landen aanwezig waren.
 • heeft gewerkt als redacteur bij de Schager Courant en als freelance journalist bij diverse bladen.
 • Female Leadership trainingen geeft aan bestuursleden van Landbouwcoöperaties in Afrika en Azië via Agriterra? 
 • samen met Kees een melkveebedrijf heeft 
 • vier kinderen en vier kleinkinderen heeft en ook nog drie schapen met lammetjes 
 • haar grootouders al een boerderij hadden 

Bekijk onze andere kandidaten

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.