17 juni 2017

CDA-Gennep in gesprek met Elzendaalcollege.

Op 16 juni 2017 was een afvaardiging van het CDA-Gennep op bezoek bij de directie van het Elzendaalcollege in Gennep. We spraken daar met de heer Jacques Marsman (rector) en Sjaak Simons (locatiedirecteur Gennep).

Voor het volgende schooljaar hebben zich bijna 100 leerlingen méér ingeschreven als het voorgaande schooljaar. Dit betekent dat de school groeit. Als de groei zich volgend jaar doorzet dan komen er knelpunten voor wat betreft de omvang huisvesting. Maar een bredere basis betekent ook dat er kansen liggen om de kwaliteit van onderwijs verder te vergroten. Dat is ook de inzet van Elzendaal.  Het CDA-Gennep is blij met deze ontwikkeling. Het wil namelijk zoveel mogelijk jeugd in Gennep houden. Het CDA is ook blij met Elzendaal als een plek waar goed voortgezet onderwijs wordt gegeven. Dat resulteert ook dit jaar weer in zeer hoge slagingspercentages.

Ruimte, rust en een veilig gevoel zijn belangrijke basisvoorwaarden voor een goed leerklimaat voor de leerlingen. Ook bij de toename van het aantal leerlingen blijft dit voor de directie gelden. Het CDA-Gennep sluit zich hier helemaal bij aan.

Het is fijn om van de directie van Elzendaal te horen dat ze zeer te spreken zijn over de samenwerking met de gemeente Gennep.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.