09 februari 2022

CDA Gennep steekt hand uit de mouwen

Afgelopen maandag heeft het CDA Gennep de handen uit de mouwen gestoken en de tuin van het Driestroomhuis "Samen Bijzonder" aan de Kalboerstraat in Gennep opgeschoond.  Na de afgelopen herfstperiode is er veel blad blijven liggen in de tuin. Dit is netjes opgeruimd en ook zijn bomen en struiken gesnoeid. Met het naderende voorjaar kunnen de bewoners weer op een prettige wijze gebruik maken van de tuin.

Het CDA steekt geregeld de handen uit de mouwen en toont daarmee haar maatschappelijke betrokkenheid. Dit keer dus voor de bewoners van het Driestroomhuis. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen heeft het CDA tevens haar verkiezingsprogramma uitgereikt aan de leiding van het Driestroomhuis. In het programma wordt het voornemen uitgesproken om meer woningen te realiseren, waarin wonen en zorg gecombineerd worden. Het Driestroomhuis is daar wat het CDA betreft een goed voorbeeld van.

In het Driestroomhuis wonen 7 jongeren ( vanaf 18 jaar ) met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Alle bewoners hebben een eigen appartement met een woonkamer, keukenblok, badkamer met douche en badkamer en een slaapkamer. Verder is er een gezamenlijke leefkeuken en woonkamer. De bewoners bestaan uit een gemêleerde groep jongeren met verschillende niveaus zelfstandigheid en zelfredzaamheid. De zelfredzaamheid en zelfstandigheid wordt gestimuleerd, maar natuurlijk wel afgestemd op ieders niveau. Het is belangrijk dat de bewoners zoveel mogelijk aan de samenleving kunnen deelnemen door middel van dagbesteding en vrije tijd. Zeker in de gemeente Gennep zijn hier veel mogelijkheden voor, zoals zwemmen, paardrijden, werken op een zorgboerderij. De locatie van het Driestroomhuis aan de Kalboerstraat is gelegen op een unieke plek aan de rand van het centrum van Gennep.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.