09 maart 2019

Een herinnering namens het CDA Gennep aan Joop den Boer

Veel te vroeg moeten we vandaag (9-3-2019) afscheid nemen van Joop den Boer; zo’n mooi en betrokken persoon.

Niet alleen het CDA, maar Gennep verliest met Joop een markant figuur. 

Joop zag je overal en hij sprak met iedereen over het wel en wee in Gennep.

Je kon niet door Gennep komen of Joop zag je wel ergens in de Zandstraat of Niersstraat staan te praten. Altijd geïnteresseerd. 

Joop was ruim 40 jaar steun en toeverlaat van het CDA Gennep. Daarvan heeft hij ruim 8 jaar in de gemeenteraad gezeten. Hij had een uitgesproken, maar ook kritische mening, waarmee hij niet alleen een stempel op de besluitvorming binnen het CDA drukte, maar zeker ook op de plaatselijke politiek.

Nog altijd was Joop actief binnen 'zijn club' zoals Joop dat zelf ook typeerde. 

Hij kwam met nieuwe ideeën en aandachtspunten voor fractie en bestuur. Ook bracht Joop zijn punten met hetzelfde gemak onder de aandacht van andere partijen. Als ze er maar wat mee doen, zei Joop dan. Het Genneps belang voorop!

Tijdens ons CDA achterbanoverleg, waar Joop tot het laatst een trouwe gast was begon hij meestal aan het begin van de vergadering met de vraag of we ook nog een rondvraag hadden. Dit om te voorkomen dat zijn punten later op de avond onverhoopt niet behandeld zouden worden. Ja Joop, zei ik dan. Maar om te voorkomen dat we in tijdgebrek komen stel ik voor dat we daar maar als eerste meer beginnen. En zo gebeurde het. 

De mening van Joop deed er toe. Hij wist wat de mensen ervan vonden.

Joop was niet van de grote dossiers, maar van het geluid van de straat. Dat vertalen naar de politiek. Daarmee was Joop een volksvertegenwoordiger pur sang. 

Joop was ook de onvermoeibare motor in de aanloop naar verkiezingen. Hij gaf leiding aan verschillende campagneteams en wist telkens weer met nieuwe en originele ideeën te komen voor de verkiezingen. Altijd met oog voor detail. Alles tot in de puntjes verzorgd. Van het beplakken tot de borden tot de opmaak van de folders. Het moest er netjes uitzien zei Joop dan. Maar dat zal vast te maken hebben gehad met zijn achtergrond als eigenaar van een linnen en lingerie zaak. Want ook daar gaat het om details. 

Altijd kon er een beroep op Joop gedaan worden. Al menige verkiezing gaf hij aan te willen stoppen, maar als het moment dan weer daar was deed het toch maar mooi weer mee! Geweldig zo iemand. In verkiezingstijd was er dagelijks contact met Joop. Volgens mij hebben we nooit ‘nee’  te horen gekregen als er gebeld werd of hij nog iet kon doen. Alleen als zij de kleinkinderen kwamen. En gelijk had hij dan!

Joop was een mensen mens. Als er op zondag een bijeenkomst of tentoonstelling ergens te doen was in Gennep, waren Joop en Jose present.  Het toonde zijn betrokkenheid. Hij hield van de gesprekken en de contacten. Ook had Joop nog altijd goede contacten binnen het gemeentehuis. Waar de gemeenteraad sinds een aantal jaren volledig digitaal werkt en dus geen stukken meer op papier ter beschikking krijgt, lagen de raadsstukken voor Joop op papier nog altijd klaar aan de balie van het gemeentehuis. Hij regelde het wel… Zo ook de stukken voor de raadsvergadering van komende maandag. 

Maar helaas: Joop zal deze stukken zelf niet meer ophalen en tevens zal hij niet meer een van de trouwste toehoorders zijn tijdens de raadsvergadering. We gaan hem missen. 

In Joop verliest onze gemeente een betrokken en sociaal man.

Wij zijn als CDA Gennep Joop dan ook heel veel dank verschuldigd voor alles wat hij voor ons heeft betekend. 

En willen José danken voor het feit dat zij Joop al die jaren deze ruimte geboden heeft.

Veel sterkte Jose en familie met het verlies van zo’n mooi en betrokken man.

 


CDA Gennep 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.