06 juni 2021

Een kind dat mij inspireert

Op Facebook kwam ik een post tegen met een link naar een video van de 13-jarige Courtney Hadwin (Brits) op Youtube. Ze nam in 2018 deel aan de talentenshow America’s Got Talent met haar “pure” rock and roll. Ze vertolkte er nummers van Janis Joplin, James Brown en Tina Turner. Courtney trakteerde mij op háár versies van die nummers. Ik vond die beter dan de originelen. Ze schopte het daarmee tot in de finale.
Ik werd gepakt door haar enthousiaste uitstraling. Je hoort en ziet dat ze zingen en dansen een feest vindt…….en op het toneel voor de duvel niet bang.
“En wat heeft dat nou met politiek te maken”, hoor ik u denken. Ik leg het uit. Ik behoor tot het politieke midden met politieke vrienden ter linker en rechter zijde. Compromissen sluiten is aan de orde van de dag. Je kunt zelfs zover gaan dat je op voorhand al rekening houdt met wat een ander persoon van jouw idee zal vinden. En wat krijg je dan? Jouw oorspronkelijke idee vervaagt. En soms begrijpen mensen jou daardoor niet meer.
Niets menselijks is een politicus vreemd. Kritiek krijgen is niet altijd aangenaam. Maar houd in gedachte dat het dan meestal gaat over jouw idéé en niet over jou als persoon. Ik vind dat het beter is jouw idee in zijn “pure” vorm te bewaren en daar dan mee op de proppen te komen. Voor de duvel niet bang zijn!

Deze politicus kreeg inspiratie van een 13-jarige zangeres. Dankjewel Courtney.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.