16 juni 2023

In 1 jaar kun je veel leren

Waarom word ik nu niet direct geholpen? Bij wie moet ik zijn? Waarom krijg ik geen reactie? Waarom duurt het allemaal zo lang? Wie neemt nu de beslissing? Wie is hier verantwoordelijk voor?
Zomaar wat vragen die ik had bij diverse zaken binnen de gemeente waar ik als inwoner wel eens tegenaan liep. Of het nu ging om het aanvragen van een paspoort of wanneer ik benieuwd was naar de status van een bouwproject. Ik durf nu wel te zeggen dat onwetendheid van het proces de kern van mijn probleem was. Als je onwetend bent over het proces heb je vaak vragen en ontstaat er soms een negatieve houding tegenover een ander.
Inmiddels ben ik alweer meer dan één jaar actief als gemeenteraadslid en maak ik met eigen ogen mee hoe de ambtelijke organisatie zich inzet voor onze inwoners. Gaat alles goed, nee! Was het maar zo. Het is echter wel van belang dat het ambt leert van de fouten die worden gemaakt. En geloof me, dat doen we ook.
Uiteindelijke komt alles neer op begrip hebben voor elkaars situatie en elkaar vervolgens met respect behandelen. Dit laatste ontbreekt op de social media kanalen.
Niet iedereen zal tevreden zijn met alle beslissingen. Bij beslissingen wordt er namelijk gekeken naar het algemeen belang en niet naar het individueel belang. Laat je niet meeslepen in foutieve berichtgeving, maar probeer zelf je mening te vormen vanuit betrouwbare informatie.
Ben je het ergens niet mee eens, laat je dan vooral horen. Wees er tijdig bij en heb begrip voor de ander. Ik weet zeker dat het vertrouwen in de gemeente (politiek) zal toenemen.
Als afsluiter zou ik iedereen willen bedanken voor het invullen van de CDA-enquête over de woningbouw. Voor de zomer nemen wij nog met diverse inwoners contact op.

Raadslid Yanick Cillessen 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.