13 december 2021

Onze voorzieningen

De gemeente Gennep steekt jaarlijks veel geld in het op peil houden van onze gebouwen ten dienste van het maatschappelijk gebruik.
Denk hierbij aan de dorps- en wijkgebouwen, sporthallen en gymzalen, het zwembad en niet te vergeten de bijdrage aan de sportverenigingen voor onderhoud aan hun sportvelden en gebouwen.
Afgelopen jaar zijn hier ook grote budgetten aan toegekend voor nieuwbouw en renovaties. Onlangs is gestart met de bouw van een nieuwe semipermanente sporthal aan de Picardie.
In Ven-Zelderheide wordt een nieuw multifunctioneel centrum gebouwd in de kerk, die aan zijn dienst ontrokken is. Dit in combinatie met nieuwbouwwoningen voor jongeren op de plek van de Uitkomst.
Ook voor Heijen zijn de voorbereidingen gestart om d'n Toomp weer naar de wensen van deze tijd te renoveren. Stuk voor stuk projecten die in nauw overleg met de samenleving tot stand zijn gekomen.
In Ottersum is een werkgroep aan het onderzoeken om tot een nieuwe multifunctionele ruimte te komen en de voetbalclub Achates is actief bezig met de planvorming om het sportcomplex vanwege de laaggelegen ligging in het Niersdal te verplaatsen naar een betere locatie aansluitend bij andere sportverenigingen.
Goede plannen al lijkt het allemaal om de stenen te gaan, maar het belang is saamhorigheid en het vitaal houden van onze kernen. Een mens leeft niet alleen en heeft grote behoefte aan gemeenschappelijkheid. De corona crisis maakt ons nog weer eens ernstig duidelijk hoe belangrijk dit is en hoeveel we dit nu missen.
De voorzieningen en de verenigingen met al hun vrijwilligers zijn de smeerolie, die moeten we koesteren, ondersteunen en aan deelnemen.

Jacques van Bergen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.