Mijn naam is Marieke, getrouwd met Gerrit en moeder van drie prachtige kinderen. We wonen in het dorp Nieuwland in het mooie buitengebied van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. De christelijke waarden en normen vormen mijn uitgangspunt in de politiek.

Ik sta voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Een samenleving waar we met respect met elkaar omgaan en naar elkaar omkijken.

Ik ga voor een vitaal platteland met leefbare dorpen en wijken waar voldoende ruimte en middelen zijn voor woningbouw en instandhouding van voorzieningen. Daarnaast heb ik specifiek oog voor de agrarische sector. Er moet meer waardering komen voor deze sector met een langjarig toekomstperspectief met realistische en haalbare doelen.

Tenslotte wil ik mij graag inzetten voor vernieuwing van het belastingstelsel, zodat het eenvoudiger wordt en (meer) werken altijd loont. Denk daarbij aan het afschaffen van het toeslagenstelsel en het (bijna) gratis maken van de kinderopvang

Wist je dat...

  • Marieke graag sport! "Heerlijk even ontspannen door te gaan hardlopen, wielrennen of tennissen." Daarnaast geeft Marieke regelmatig een RPM-les op de sportschool.
  • als Marieke ergens voor gaat en staat, ze daar met 100% voor gaat en staat.

Iedereen moet mee kunnen doen. We hebben respect voor elkaar, kijken naar elkaar om! Blijf realistisch

Bekijk onze andere kandidaten

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.