09 oktober 2023

Marco van der Vegte voor CDA in de gemeenteraad

Na het vertrek van Koen Kerssies komt Marco van der Vegte (58) uit Mastenbroek voor het CDA in de gemeenteraad. Eerder was Marco al statenlid voor het CDA in Overijssel. “Marco ondersteunt de fractie al enkele jaren in de steunfractie. Mooi dat hij bereid is om het stokje van Koen over te nemen.” aldus fractievoorzitter Rudi van Zandwijk.

Met de komst van Marco komt er weer een agrariër in de gemeentelijke politiek. Marco is getrouwd, drie kinderen en geen onbekende in het buitengebied van Zwartewaterland. Hij was als voorzitter van Polderbelangen Mastenbroek nauw betrokken bij projecten als Belvedere Mastenbroek en de totstandkoming van het Nationaal Landschap IJsseldelta. Bestuurlijke ervaring deed hij op bij de Rabobank en zorgcoöperatie Klaver4You. Daarnaast was hij van 2011 tot 2019 voor het CDA lid van Provinciale Staten van Overijssel. Hij maakt momenteel deel uit van de raad van beheer van Rouveen Kaasspecialiteiten en is betrokken bij Stichting Particuliere Landschapsdiensten IJsseldelta.

“We zijn verheugd met de komst van Marco. Nu is de fractie weer op volle sterkte en kan het CDA haar christendemocratische geluid weer ten volle uitdragen”, aldus afdelingsvoorzitter Dick Visserman.

Na de installatie van Marco in de gemeenteraad bestaat de CDA fractie, naast Marco, uit fractievoorzitter Rudi van Zandwijk en burgerraadsleden Erik van der Stouwe en Lonneke Jacobs. De installatie van Marco van der Vegte en het afscheid van Koen Kerssies staat op de agenda van de raadsvergadering van donderdag 19 oktober.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.