Peter Lucas

Raadslid/Fractievoorzitter

Ik ben Peter Lucas en ik woon inmiddels 33 jaar in Soest, meer dan de helft van mijn leven. Eerst alleen met echtgenoot Fréderique, later met 2 dochters waarvan er een in Baarn woont ( met man en “onze kleinzoon”) en de ander in Soest (met vriend).

Als beleidsadviseur onderwijs voor de VO-raad ben ik in het dagelijks leven bezig met het onderwijs, Zorgen dat de politiek besluiten neemt waardoor zij hun werk goed kunnen doen. Dat past wel bij hoe ik de rol als raadslid zie; weeg het algemeen belang, zorg dat niemand in de knel komt, bedenk dat het niet gaat om wat jij vindt maar onze eigen inwoners, geef vertrouwen .

Voor ik in 2002 politiek actief werd in het CDA, was ik in Soest kerkelijk actief in de wijkgemeente de Open Hof. Mijn motivatie om na 3 raadsperioden verder te gaan is dat er nog veel te doen is om van onze gemeente een betere, sterkere samenleving te maken.

We  moeten zorgen voor woningen voor starters en senioren, regelen dat kinderen kunnen meedoen op school, met sport, met cultuur. Bestaanszekerheid vergroten en energiearmoede tegengaan. Ontmoetingsmogelijkheden vergroten en vertrouwen in de politiek versterken. Het is heel wat en we kunnen het niet alleen. Goede verstandhoudingen in de politiek zijn nodig en daar wil ik me stevig voor inzetten.

Want alleen zo staan we lokaal sterker

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.