Het CDA in Leeuwarden wil dat het roer om gaat. Als overtuigde christendemocraten zien wij het als onze opdracht kloven tussen mensen te dichten. Wij zijn gedreven CDA’ers van alle leeftijden, bruggenbouwers, die de mens centraal stellen en niet de overheid of liberale markt. We kunnen niet zonder goede onderlinge verhoudingen. We zijn voor elkaar geschapen. Het gezin is de grondstructuur voor de hele samenleving: we groeien daar in op en we houden elkaar vast. Of het nu gaat om onderwijs, wonen, zorg, werken of veilige buurten: het kind met ouders staat voorop. Dit programma biedt toekomst. U mag het lezen als een nieuw contract voor een sociale economie en gerechtigheid voor iedereen. Te beginnen in Leeuwarden.

Onze standpunten

Toekomst jongeren en gezin centraal

Bestrijd kinderarmoede; versterk gezinnen die moeite hebben mee te komen. Deze CDAaanpak zit vol compassie en investeringen. Voorkom schulden in huishoudens. Vóór een uitkering wordt stopgezet of teruggevorderd, krijgt de burger eerst huisbezoek. Zo voorkomt de medewerker dat er geen onmatige of zelfs onrechtmatige maatregelen worden getroffen. Geen toeslagenaffaires meer.

Wonen en werken voor starters

Wij willen de toekomst veiligstellen voor starters: studenten, jongvolwassenen en jonge stellen. Dat zij niet alleen hier komen om te leren en te studeren, maar ook om in Leeuwarden te blijven wonen en werken. Wat ons betreft is het: van peuter tot PhD. Dat betekent: geschikte (studenten) woningen, goede infrastructuur (Lelylijn), recreatie, voorzieningen (ook in de dorpen) en duurzame banen in onze topsectoren als watertechnologie, zorg, zuivel, voeding, onderwijs en energie.

Gezond en duurzaam

Is er straks nog een gezonde leefomgeving voor onze jongeren? Dat is onze opdracht. We vergroenen onze energievoorziening door onder andere warmte uit de grond en het stimuleren van groen vervoer. Zonnepanelen komen bij voorkeur op daken. In het buitengebied rekenen wij op onze boeren en doen wij een beroep op hen. Want vooral zij hebben de kennis van het land om die te beheren en de biodiversiteit te verbeteren.

Er zijn geen mensen gevonden..

Het laatste campagnenieuws

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.