Als kersverse vader van een prachtige dochter, rasechte Fries, inwoner van Drogeham en fanatieke voetballer wil ik mij inzetten voor Fryslân en een leefbaar platteland. Als wethouder merk ik dat een euro vanuit Den Haag wordt ingezet op de plek waar het meeste rendement te behalen valt onder het mom; ‘Don’t back the losers, pick the winners’. Dit leidt in de regio’s van Nederland tot een verschraling van het zorgaanbod, een vermindering van ov-voorzieningen zoals buslijnen en het verdwijnen van belangrijke maatschappelijke voorzieningen zoals (sport)verenigingen of de bibliotheek.

Beleid is teveel gemaakt vanuit een beleidsmatige Haagse bril, terwijl het effect van dit beleid daadwerkelijk gevolgen heeft in de echte wereld voor ondernemers en inwoners. Zonder het platteland is er geen stad en andersom. Die onderlinge solidariteit biedt juist kansen voor een hoopvolle toekomst voor heel Nederland. Daarvoor wil ik mij inzetten als kandidaat-Kamerlid van het CDA!

Wist je dat...

  • Jouke totaal niet verslavingsgevoelig aangelegd is, maar zodra er chips in huis ligt, is hij niet te houden...
  • als nuchtere Fries raakt Jouke niet snel onder de indruk en is hij ervan overtuigd dat je met gewoon boerenverstand veel kunt bereiken.

Als kersverse vader wil ik mij inzetten voor een leefbaar platteland voor de komende generaties

Bekijk onze andere kandidaten

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.