03 maart 2006

CDA Deurne; de voordelen van een landelijke partij !

Op vrijdag 3 maart 2006 heeft het CDA campagne gevoerd vanuit de marktkraam in de Stationsstraat. Het CDA 2e kamerlid Corien Jonker uit Maarheeze kwam onze plaatselijke CDA’ers ondersteunen in de verkiezingscampagne.
Binnen het CDA is er een prima samenwerking tussen plaatselijke, regionale, Brabantse en landelijke CDA leden. En daar heeft Deurne groot belang bij.De lokale beleidsvrijheid van de gemeentes is beperkt, daarom is het van groot belang om binding te hebben met een landelijke partij en op die manier invloed uit te oefenen op het provinciaal en landelijk beleid in het belang van Deurne.

 

 

Wat betekent dat onder andere voor het CDA Deurne?

provinciaal invloed op planologisch mogelijkheden Deurne in b.v. Streekplan Noord Brabant, waarin groei mogelijkheden voor Deurne worden vastgelegd; makkelijk beschikken over kennis ten behoeve van lokale onderwerpen, zoals bv. duurzame energie, deregulering, Wet Maatschappelijke Ondersteuning; provinciale en landelijke CDA bestuurders krijgen lokale informatie en problemen onder de aandacht via lokale CDA’ers; professionele  ondersteuning en opleiding voor gemeenteraadsleden en wethouders makkelijk toegang tot CDA bestuurders, wat oa. van belang kan zijn bij binnenhalen van regionale, provinciale en landelijke subsidies/ financiën voor Deurnese projecten, zoals bijvoorbeeld het Masterplan Spoorzone

Stem daarom op 7 maart a.s. op één van de kandidaten van het CDA Deurne.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.