26 mei 2009

CDA Deurne draagt 2 nieuwe burgercommissieleden voor

In de raadsvergadering van 26 mei aanstaande worden 2 nieuwe burgercommissieleden voorgedragen namens het CDA Deurne. Het betreft mevrouw Jannie Janssen uit Neerkant en de heer Jan van der Sterre uit Deurne.

Jannie Janssen is 39 jaar, moeder van 1 kind en woonachtig te Neerkant. Ze doorliep de MAVA, HAVO en daarna het VWO op het Peelland College te Deurne. Daarna ging ze studeren aan de katholieke Universisteit van Nijmegen en haalde daar haar doctoraal. Vervolgens promoveerde ze op haar onderzoek aan de Medische Faculteit van de Radbout Universiteit Nijmegen waarmee ze haar doctoraat behaalde. Op dit moment werkt ze als klinisch, genetisch laboratorium specialist en waarnemend unithoofd van het cytogenetisch laboratorium van Maastricht en de dependance in het Maxima Medisch Centrum te Veldhoven. Daarnaast is ze actief betrokken in het ouderplatform van de St. Willibrordusschool en is ze lid van de centrale oudercommissie SKD/Kiekeboe namens BSO Willieplein uit Neerkant.

Jan van der Sterre is 75 jaar en geniet volop van zijn pensioen. Hij genoot diverse opleidingen op het gebied van boekhouden en bedrijfsadministratie. Hij startte als administrateur voor een bijkantoor van Cehave NV te Veghel. In de loop der jaren promoveerde hij via een tussenstap tot hoofd accountant van de accountantsdienst van Cehave. In 1979 sloeg hij een nieuw pad in als bedrijfseconoom bij Pluimveeslachterij Goossens in Asten. Ook hier maakte hij carrière tot uiteindelijk de functie van adjunct directeur die hij 9 jaar vervulde. Als man van cijfers en financiën werd hij gevraagd voor diverse bestuursfuncties en penningmeesterschappen. Zo was hij ongeveer 10 jaar als bestuurslid en penningmeester actief voor de tennisvereniging te Vlierden.

Met de uitgebreide kennis van beide nieuwe burgercommissieleden, is het CDA Deurne van mening, dat Jannie Janssen en Jan van der Sterre een goede bijdrage kunnen leveren als burgerlid.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.