21 maart 2019

CDA grootste partij in Deurne

Op woensdag 20 maart 2019 vonden de verkiezingen plaats van de provinciale staten en het waterschap. De verkiezingen werden gedomineerd door de landelijke politiek vanwege het feit dat de gekozen provinciale staten leden straks in mei de eerste kamer gaan kiezen. De items waar het in onze provincie om draait zoals het landbouwbeleid, de mobiliteit en bereikbaarheid in Brabant, energietransitie en woningbouw kwamen helaas hier niet boven uit.

Het CDA Deurne is verheugd dat voor zowel de provinciale staten als het waterschap het CDA als grootste partij in Deurne uit de stembus is gekomen. Wij danken alle kiezers voor het steunen van het CDA in zowel de provinciale staten als het waterschap. 

Vanuit de CDA afdelingen in de Peel hebben we John Bankers (CDA Asten, kandidaat nr. 7) gepromoot en we zijn verheugd met de vele voorkeur stemmen die naar John zijn uitgegaan. Vrijdagmiddag 22 maart 2019 weten we of John Bankers ons vanuit de Peel zal gaan vertegenwoordigen in de staten van de Provincie Noord-Brabant. 

Klik op de volgende links voor de uitslagen:

Uitslag verkiezing Provinciale staten Noord-Brabant

Uitslag verkiezing Waterschap AA en Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.