31 januari 2018

Koninklijke onderscheiding voor Evert van Kampen

Bron: Weekblad voor Deurne, Foto Hein Verbakel

DEURNE - Evert van Kampen heeft zaterdag middag 27 januari 2018 uit handen van burgemeester Hilko Mak een koninklijke onderscheiding ontvangen. Het betreft de titel Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking was in het Reddingiushuis tijdens een feestelijke bijeenkomst vanwege het feit dat Evert zich al vijftig jaar inzet voor de Deurnese gemeenschap. 

Als jonge agrarische ondernemer was Evert van Kampen in de zestiger jaren van de vorige eeuw bestuurslid van de Plattelandsjongeren afdeling Deurne. Daarna werd hij bestuurslid van de Landbouwcoöperatie Zuid Oost Nederland uit Eindhoven. In 1978 werd hij bestuurslid en tussen 1982 en 1993 voorzitter van de NCB Vee- en Vleescentrale, afdeling Deurne. Als bestuurslid en daarna als voorzitter behartigde hij de belangen van de afdeling Deurne bij de kring. Vanaf de jaren zeventig is Evert van Kampen ook politiek actief. Hij was in 1974 mede-initiatiefnemer van de oprichting van het CDA in Deurne en sinds die tijd is hij ook lid. Hij heeft meer dan tien jaar in het bestuur van de partij gezeten en is al die jaren actief in diverse commissies.
Evert van Kampen heeft namens het CDA zitting gehad in de gemeenteraad tussen 1990 en 2007 en vanaf 2010 tot op de dag van vandaag. Bijna 25 jaar is hij dus al raadslid. Al die jaren komt hij op voor de belangen van de Deurnese inwoner in het algemeen en in het bijzonder voor de agrarische samenleving.
De familie Van Kampen maakt al haar hele leven deel uit van de Protestantse Gemeente Deurne. Evert van Kampen is niet alleen een actief kerkganger, maar zet zich op allerlei fronten in voor de Protestantse Gemeente Deurne. Hij is twaalf jaar lid van de kerkenraad geweest, is vanaf 2003 beheerder van de begraafplaats en vanaf 2007 koster. Verder heeft hij meegewerkt aan een grondige renovatie van de kerk en is hij medeverantwoordelijk voor de herinrichting van het kerkhof.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.