20 maart 2007

Thema-avond "Bestaat er armoede in de gemeente Deurne?"

Het CDA, afdeling Deurne, houdt op dinsdag 20 maart 2007 een thema-avond die in gaat op de vraag of er armoede bestaat in de gemeente Deurne. In een tijd waarin het lijkt dat het voor velen redelijk goed gaat, gaan er toch diverse signalen op over armoede die over het hoofd wordt gezien. Het CDA Deurne ziet dit dan ook als een belangrijk thema om met de aanwezigen over de praktijk te discussieren. De avond wordt gehouden in het Gerardushuis aan de Parkstraat 2 te Deurne. De thema avond begint om 20:30 uur en iedereen is van harte welkom.

Wat is armoede? en bestaat er inderdaad ook armoede in de gemeente Deurne? Deze vragen zullen op deze thema avond uitgebreid aan de orde komen. Welke voorzieningen zijn er in onze gemeente om armoede te voorkomen? Hoe worden mensen geholpen als toch in de problemen zijn gekomen? Is schuldhulpverlening een van de oplossingen? Hoe belangrijk is de functie van een voedselbank? Kortom verschillende vragen die in de discussie aan de orde zullen komen. De avond wordt ingeleid door Harry Keijsers, pastoraal medewerker van de parochie Heilige Willibrord Deurne en vanuit zijn functie betrokken bij velen zaken zoals zorg voor parochianen, missie ontwikkelings vraagstukken en mede voortrekker bij het opzetten van een steunpunt voedselbank in Deurne. Erik de Vries van Stichting Welzijn zal zijn zienswijze op armoede geven vanuit het oogpunt van maatschappelijk werk. Tevens zal er nog een vertegenwoordiger van uit de gemeente Deurne inzicht geven in het gemeentelijk beleid op dit onderwerp maar ook de rol die de WMO hierin vervult. Na de inleiding zullen de inleiders plaats nemen in een forum, waarna zij met elkaar en met de aanwezigen in discussie gaan over dit onderwerp. De discussie op deze avond zal geleid worden door CDA fractievoorzitter Iwan Gijsbers. Wilt u mee praten over dit onderwerp dan bent u van harte welkom op deze avond.

Voorafgaand aan deze thema-avond om 19:30 uur vindt de algemene ledenvergadering plaats. Op de agenda staan o.a. de jaarverslagen (secretaris, penningmeester en fractiesecretaris) over 2006 en het aftreden van de voorzitter Leo Cuijpers die de voorzittershamer overdraagt aan de vice-voorzitter Renny van den Heuvel. In het najaar wordt er een nieuwe voorzitter voorgedragen aan de leden.

Om kosten te besparen is het goed dat direct ook een verkenning uitgevoerd wordt richting zuidoostelijke omlegging. Hierdoor wordt inzichtelijk gemaakt of investeren in verder afronding van een “Rondweg Deurne” over oostelijke zijde de voordelen brengt die investering hierin rechtvaardigen. Het CDA kijkt geïnteresseerd vooruit naar het vervolg en de uitkomsten van de tracéstudie.

Hendry Hoogers, Secretaris

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.