19 juni 2014

Veiligheid Zeilbergsestraat

(Foto: BVG Peelland)

De riolering in de Zeilbergsestraat wordt deze zomer vervangen. De weg zelf wordt grondig aangepakt. Dit vanwege de noodzaak om de wateroverlast in de Zeilberg aan te kunnen pakken.

Op zich een goede en noodzakelijke ingreep.

Maar wat is nu het geval: op 29 april  2014 nam het toenmalige college een besluit om de bomen tussen de Waal en de Dintel allemaal te vervangen. Alleen wethouder Lemlijn was tegen.

Maar nu 3 juni 2014 neemt het nieuwe  college het besluit 9 bomen tussen Waal en Dintel te vervangen en de overige 12 te laten staan.

De bomen geven al jaar en dag veel overlast, door opgroeiende wortels, ongelijk fietspad en weinig tot geen uitzicht bij het oprijden van de weg. Omwonenden hebben ook niet voor niets gevraagd de bomen te rooien. Het CDA kan deze opvatting onderschrijven.

Als CDA zijn we niet tegen bomen maar wel voor veiligheid en zo weinig mogelijk onderhoud aan wegen en fietspaden. De financiële situatie van de gemeente dwingt ons hiertoe.

Bovendien vragen wij ons af of de bomen die blijven staan niet onstabiel worden bij de diepe graafwerkzaamheden. Het gedeeltelijk laten staan levert straks een onrustig straatbeeld met grote en kleine bomen op.

In onze ogen is het beter om in heel de straat nieuwe bomen te planten met ruime zichthoeken en een ruime onderlinge afstand, veilig voor het totale verkeer.

Namens het CDA

Evert van Kampen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.