24 februari 2009

Wethouder Kerkers boerenbruidegom tijdens Carnaval 2009

Driek en Jans zullen op dinsdagmiddag 24 februari als eerste in ons nieuwe
Cultureelcentrum in de onecht gaan trouwen.

Tijdens een fotowedstrijd over 3 rondes, waarin steeds hints te zien waren, werd voor het publiek langzaam onthult in welke richting men moest zoeken. De foto’s gaven een duidelijke kijk op Deurne, maar ook op het aanstaande boerenbruidspaar

De ouders van de Bruidegom Peerke en Drieka, en Janus en Lena ouders van de bruid en de drie zusjes Betje, Nella en Marie van Jans verheugen zich al op de bruiloft. Als getuigen treden Ties namens de bruid, en Dorus namens de Bruidegom op.

De ondertrouwakte werd door Prins Marc de Eerste voorgelezen, en door alle belanghebbenden ondertekend.

Jans is geboren in het  Peelstrekelrijk op d’n Bult aan de grens met IJsselsteijn.
Driek is over de grens in Klotland geboren van daaruit verhuisd naar het Peelvrujtersland, vanwaaruit hij over de grens in de raad van elf kwam bij de instuif in Ulewappersland.
Driek en Jans wonen al jaren samen met hun zoontje Dirk op het vierlandenpunt in het Peelstrekelrijk. Jans, als handbalster kan van daaruit de bal zo gooien naar D’n Heiakker, Zeilberg, De Koolhof en naar Deurne Centrum.
In het dagelijks leven mag Jans naast thuis, bij de grootste bank in Deurne werken en bestuurt en handbalt ze bij handbalvereniging De Sprint. Driek mag als wethouder de gemeente Deurne mee besturen en kom je overal tegen.


Carnaval vieren zit bij beide in het bloed, met die dagen is er niks te besturen en willen ze met z’n allen veel plezier maken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.