12 oktober 2010

‘Wie zorgt er voor mij in 2020’

Het CDA, afdeling Deurne, houdt op woensdag 3 november 2010 een thema-avond met de titel ‘Wie zorgt er voor mij in 2020?’

Aan de ene kant zitten we met de ‘vergrijzing’ van onze maatschappij waardoor de zorgbehoefte groeit, aan de andere kant zien we de ontwikkeling dat de overheid dit niet meer alleen voor haar rekening wil en kan nemen. De nieuwe wet die hiervoor ingevoerd is, de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), moet dit vorm geven.  De gemeente heeft hierin een belangrijke rol gekregen in het maken van het zorgbeleid, het voeren van de regie, en de verdeling van de gelden over de verschillende zorgvelden zoals hulp in huis en het verstrekken van hulpmiddelen.

Het CDA Deurne ziet dit als een belangrijk thema om hierover het debat aan te gaan. De thema avond vind plaats in Zalen van Bussel, St. Jozefstraat 77, in de St. Jozefparochie van Deurne.  De avond begint om 20.30 uur en iedereen is van harte welkom.  

Aan de ene kant neemt door de vergrijzing en de wens om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen de zorgbehoefte alleen maar toe. Aan de andere kant zegt de overheid dat dit niet meer op te brengen is. De verantwoordelijkheid wil ze daarom delen met vrijwilligers en mantelzorgers. Wellicht wordt er ook financieel meer van de zorgvragers gevraagd. Is dit een goede ontwikkeling? Moeten we straks onze rolstoel zelf gaan betalen? Moeten onze kinderen ons straks gaan verzorgen?

Om hierover het debat aan te gaan, heeft het CDA drie inleiders bereid gevonden om vanuit hun visie hier over te vertellen. Mevrouw Franka Ruijten, projectleider WMO bij de gemeente Deurne zal ingaan op het beleid van de gemeente en hoe zij dit verder uit willen werken. Mevrouw Mia Willems, vrijwilligster in de zorgverlening zal vanuit haar praktijkervaringen ingaan op de rol van de vrijwilligers. En mevrouw van der Burgt , professioneel verpleegkundige, zal vanuit haar optiek vertellen over hoe zij als professional de uitwerking van de WMO ervaart.

Na de inleiding zullen de inleiders plaats nemen in een forum, waarna zij met de aanwezigen in discussie gaan over dit onderwerp. De discussie op deze avond zal geleid worden door Iwan Gijsbers , fractielid van het CDA. Wilt u mee praten over dit onderwerp dan bent u van harte welkom op deze avond.

Voorafgaand aan deze thema-avond om 19:00 uur vindt de algemene ledenvergadering van het CDA Deurne plaats.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.