13 maart 2024

CDA Heusden krijgt update over verkeerssituatie omgeving Oudheusden

Veilig gebruik van de weg is belangrijk. Op meerdere plekken in de gemeente Heusden ervaren burgers de verkeerssituatie als onveilig. De omgeving van Oudheusden is daarop geen uitzondering. Reeds in 2019 hebben omwonenden een meldig gedaan bij de gemeente over de onveilige situatie in de omgeving van het kruispunt Laagstraat Vestingstraat. Omdat een oplossing uitbleef hebben de fracties van CDA Heusden en Gemeentebelangen in 2022 Artikel 43 vragen gesteld. Daarbij zijn ook mogelijke oplossingen aangegeven. In april 2023 is wethouder Blankers op de uitnodiging van beide fracties voor een locatiebezoek ingegaan. 

Omdat er inmiddels alweer geruime tijd verstreken is zonder zichtbare initiatieven heeft onze fractie tijdens de informatievergadering Ruimte & Duurzaamheid om een update gevraagd. De urgentie werd nog maar eens extra duidelijk doordat op de dag van de vergadering twee ongevallen plaatsvonden, gelukkig zonder letsel. In zijn antwoord op onze vragen maakte de wethouder duidelijk dat er inmiddels onderzoek is gedaan naar het veiliger maken van de situatie, maar dat de kosten daarvan ongeveer een half miljoen euro bedragen. Er wordt nu gekeken of een goedkopere oplossing mogelijk is. De wethouder deed de toezegging om de raad op korte termijn te informeren door middel van een raadsinformatiebrief waar de omgeving Oudheusden ook in wordt meegenomen.

Vooral voor schoolkinderen op weg naar Drunen of Waalwijk is dit een gevaarlijk punt.  Een gezamenlijke inspanning tussen de fracties van CDA Heusden, Gemeentebelangen en de wethouder moet ervoor zorgen dat de omgeving van Oudheusden weer een stukje verkeersveiliger wordt.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.