Frans de Jongh

Drunen

Ik voelde mij tot deze partij aangetrokken, omdat hij enerzijds reële politiek bedrijft en anderzijds sociaal bewogen is.

Frans de Jongh studeerde na het gymnasium in Waalwijk te hebben doorlopen Nederlands Recht aan de RU Utrecht. Zijn werkzaam leven verdeelde hij tussen het geven van colleges aan diverse universiteiten en hogescholen en de rechtspraktijk. Zo was hij voorzitter van een aantal gemeentelijke en provinciale bezwaar en beroepscommissies. Ook was hij jarenlang actief als consumentenrechter bij de Geschillencommissies voor consumentenzaken. Ten slotte is hij rechter geweest in de rechtbank te Rotterdam.

Ongeveer 15 jaar geleden heb ik besloten om lid te worden van het CDA. Ik voelde mij tot deze partij aangetrokken, omdat hij enerzijds reële politiek bedrijft en anderzijds sociaal bewogen is. Gedurende een decennium ben ik voorzitter geweest van de plaatselijke afdeling en dus ook actief in de gemeentelijke politiek. In deze tijd heb ik o.a. Veel samengewerkt met onze huidige lijsttrekker. Het CDA verdient op grond van de goede kandidaten op de lijst een prominente plek in de Raad. Dit temeer, omdat onze plaatselijke afdeling altijd om steun en advies kan vragen van het landelijk partijbureau, hetgeen een voordeel is boven de plaatselijke partijen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.