Richard Tewes

Fractieondersteuner en bestuurslid, Heusden-Vesting

Ik wil mij graag inzetten voor een betrouwbare overheid met korte lijnen naar de burgers.

Na de nodige omzwervingen woont Richard samen met Laura en hun twee opgroeiende kinderen alweer meer dan 15 jaar in de vesting. Richard is als beroepsmilitair op vele plaatsen werkzaam geweest en heeft momenteel een beleidsfunctie in de ICT, waar nog veel werk te verrichten is. In de weekenden is hij als coach vaak langs de lijn  bij MHCD te vinden. Zelf is hij actief als sportschutter en bij het schuttersgilde. Tussendoor weet hij soms tijd te vinden om zelf bier te brouwen. Als adviseur ondersteunt hij de bewonersvereniging om de leefomgeving te beschermen en waar mogelijk te verbeteren.

“Als militair ben ik op veel plaatsen in de wereld geweest waar mensen het minder goed hebben en waar het recht van de sterkste geldt. Dan besef je je pas hoe goed we het hier hebben en dat vrijheid en veiligheid niet vanzelfsprekend zijn. Ik wil mij graag inzetten voor een betrouwbare overheid met korte lijnen naar de burgers. Eerlijkheid en transparantie staan daarbij voorop. Mijn persoonlijke speerpunten zijn behoud van het voorzieningenniveau en een prettige leefomgeving in alle kernen. Zwaar vrachtverkeer in woonstraten en het plaatsen van windmolens in de nabijheid van woningen of natuurgebieden passen daar volgens mij niet bij.”

Update:
De brute aanval op de Oekraine door Rusland maakt mijn eerder gemaakte opmerking over vrijheid en veiligheid actueler dan ooit . Van een eerlijke democratie met vrijheid van meningsuiting is in veel landen geen sprake. Gelukkig is dat bij ons anders. 

Update:
Om vrijheid van handelen te hebben bij het stellen van vragen over alle kernen van de gemeente Heusden, inclusief de Vesting, heb ik mijn bestuursfunctie bij de bewonersvereniging Vesting Heusden helaas moeten opgeven.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.