Jo Nieuwkerk

Heusden-Vesting

Meer aandacht en zorg voor de Vesting

Jo Nieuwkerk is voormalig wethouder van de voormalige gemeente Heusden. Hij heeft zich altijd met hart en ziel ingezet voor een mooie en leefbare vesting Heusden, waar zowel bewoners als toeristen konden genieten.

“Als bewoner van de vesting Heusden vind ik dat er meer aandacht en zorg besteed moet worden aan ons vestingstadje. Na alle werkzaamheden en betrokkenheid uit het verleden constateer ik nu dat de huidige bestuurders van onze gemeente er niet veel zorg en liefde en betrokkenheid voor hebben.

Komend vanuit Heesbeen kom je bijv. een houten afrastering tegen, welke al meer dan 15 jaar niet meer onderhouden/geschilderd is. De wallen takelen zienderogen af door het gebruik van schapen voor het onderhoud van de wallen. Er worden huizen gepland die niet passen in het historisch beeld. Over het onderhoud van de vesting valt ook nog wel wat aan te merken. Ook het oerwoud van borden en aanwijzingen is volstrekt overbodig. Na Europese prijzen zijn we zelfs in Nederland niet meer bijzonder. De gemeente heeft mijns inziens de taak om meer zorg aan Heusden vesting te besteden.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.