08 mei 2023

Gemeente maakt begin met veiliger maken verkeerssituatie JPS-school

De verkeerssituatie ter hoogte van de Johannes Paulus School (JPS) aan de Demer in Heusden wordt nu dan toch aangepakt. Al vele jaren maken ouders en omwonenden zich zorgen om de onveilige situatie rond de school. Vorig jaar heeft CDA Heusden verzocht om de vernieuwing van het riool ter plaatse te gebruiken om de Demer veiliger te maken. Groot was de teleurstelling toen er na afronding van de werkzaamheden niets veranderd bleek aan de indeling van de weg.

Tijdens een locatiebezoek begin dit jaar van de wethouder, een verkeersdeskundige, vertegenwoordiging van de school en bewonersvereniging waren deze allemaal van mening dat er iets moest gebeuren. Doordat er een enkele wegversmalling lag zonder voorrangsaanduiding gingen sommige weggebruikers zelfs harder rijden. Inmiddels is de eerste verbetering zichtbaar. Er is een dubbele versmalling aangelegd met voorrangsaanduiding. De gemeente is nog in overleg met de busmaatschappij of de bushalte iets verplaatst kan worden. Naar verwachting zullen er nog een aantal verbetermaatregelen getroffen gaan worden. 

Ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen worden verzocht om niet tussen de versmallingen te parkeren. Sinds het fietspad tussen Oudheusden en Heusden-Vesting is opgeheven zijn meer ouders hun kind met de auto gaan brengen, waardoor het in de buurt van de school drukker is geworden. Ook over dat onderwerp heeft CDA Heusden met de wethouder van gedachten gewisseld.

CDA Heusden is blij dat de gemeente heeft geluisterd naar de directie van de JPS en de bewonersvereniging, die daarbij zijn gesteund door fractieleden die bekend zijn met de situatie ter plaatse. Heeft u een vergelijkbaar probleem? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.