09 juni 2023

Informatievergadering Samenleving

Donderdag 8 juni vond de informatievergadering Samenleving plaats, met zoals gebruikelijk diverse onderwerpen. Er was ruime aandacht voor de doorontwikkeling van het Jeugd en Gezinsteam. Het college kreeg hiervoor brede steun van de vergadering, ook van CDA Heusden. 

Bij twee onderwerpen werd ingesproken. De voorzitter van MHCD Drunen brak een lans voor een kunstgras waterveld als vervanging van een  zandingestrooid kunstgrasveld dat al enige jaren geleden is afgeschreven. De huidige norm bij het hockey is het waterveld. De inspreker benoemde dezelfde voordelen die in het raadsvoorstel uit 2020 staan, zoals  minder blessures, ledenwerving en bevordering van het spelplezier. Volgens de inspreker maakt een waterveld het mogelijk om tot op hoge leeftijd actief te blijven. Verder vertelde hij dat de al aanwezige sproei installatie tot de duurzaamste van Nederland behoort en het water grotendeels hergebruikt. Deze installatie zou ook voor een tweede veld gebruikt kunnen worden. Uit de vergadering maakten wij op dat met name de meerkosten van een waterveld als belemmering worden gezien, ondanks de bereidheid van de club om hier via een verhoogde huur een bijdrage aan te leveren.  CDA Heusden luisterde met belangstelling naar de argumenten van de voorzitter van MHCD zoals voorkomen van blessureleed, spelplezier en behoud van leden op de lange termijn. Goede input voor een afweging  tussen betere speeleigenschappen, kosten en duurzaamheid.

Positiever nieuws is te melden op gebied van beweeg- en ontmoetlocaties. CDA Heusden is blij met het voorliggende uitvoeringsplan en de beantwoording van onze vragen. Namens de JPS-school uit Heusden-Vesting werd door de directrice ingesproken. Zij gaf aan dat er vanwege de grote afstand tot gymzaal de Kubus in Oudheusden behoefte is aan een buitenlocatie in de directe nabijheid van de school. De wethouder gaf desgevraagd aan hier zijn best voor te gaan doen. Het eerste gesprek met de school vindt binnenkort plaats. Wij zien dit als een goede stap om de jeugd (maar ook ouderen) meer te laten bewegen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.