30 juni 2023

Volle agenda raadsvergadering

De volle agenda's van de informatievergaderingen van begin juni maakten al duidelijk dat er tijdens de raadsvergadering meer dan genoeg te bespreken zou zijn. Na de dinsdagavond was ook de woensdagavond nodig om alle punten de aandacht te geven die ze verdienen. Helaas was er geen meerderheid voor een voorstel van CDA Heusden om de bouwhoogte in de bestemmingsplanwijziging van de Wolput te begrenzen op één bouwlaag. Volgens ons was dat een mooi compromis geweest om een woning te kunnen realiseren met minimale impact voor de omgeving en de naastgelegen historische boerderij. De gang van zaken rond dit punt zoals onder het vorige college in gang gezet verdient zeker geen schoonheidsprijs. Onze fractie heeft daarom net als een groot deel van de oppositie tegen de bestemmingsplanwijziging gestemd.

Gelukkig konden we op veel andere punten een voorstem uitbrengen. Na goede gesprekken met de hockeyclubs uit Drunen en Vlijmen konden wij instemmen met het voorbereidingskrediet voor de vervanging van kunstgrasvelden bij de hockeyclubs en een nieuw kunstgrasveld bij VV Nieuwkuijk. 

Net als de wethouder werden wij onaangenaam verrast door het besluit van de afvalstoffendienst 's Hertogenbosch om vanaf 01-01-2024 geen vrijwilligers meer toe te staan bij het inzamelen van oud papier. Het college is hierdoor met de rug tegen de muur gezet en heeft volgens ons gezien de omstandigheden een verdedigbaar besluit genomen. Wij hopen dat de verenigingen die oud papier ophalen in twee jaar een alternatieve inkomstenbron vinden voor de gederfde inkomsten. Mogelijk dat het opleiden en aanbieden van verkeersregelaars een alternatief is voor verenigingen. Wij staan open voor suggesties.

Het gaat te ver om alle punten hier te benoemen. Daarvoor verwijzen wij graag naar bovenstaande links naar de vergaderingen. Tot slot willen wij aangeven blij te zijn met het uitvoeringsplan Beweeg- en ontmoetlocaties en het voorbereidingskrediet voor de gebiedsontwikkeling Oudheusden. Wij hopen dat dit het kloppend hart gaat vormen van deze wijk. 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.