15 februari 2023

Wim van den Berge nieuwe fractieondersteuner CDA Heusden

In de Raadsvergadering van dinsdagavond 14 februari 2023 is Wim van den Berge benoemd tot fractieondersteuner van CDA Heusden. Wim is vader van drie kinderen en grootvader van drie kleindochters. Van beroep is hij verpleegkundige en socioloog, werkt in het dagelijks leven als docent verpleegkunde in Rotterdam. Hij geeft regelmatig reanimatietrainingen en leiding aan een project waarbij studenten autistische kinderen begeleiden. Verder is Wim betrokken bij “mentoren op Zuid,” een project van Burgemeester Aboutaleb, waarbij leerlingen uit achterstandswijken in Rotterdam Zuid één op één begeleiding krijgen van studenten van de Hogeschool Rotterdam. Hij woont in Vlijmen en is daar actief in de Protestantse Kerk en bij de Focolarebeweging op Mariënkroon.

“De overheid, de gemeente, het lijkt zo ver weg. Maar onze gemeente Heusden is juist heel dichtbij. Ik wil daar graag iets voor betekenen. Nadat ik kennis had gemaakt met het enthousiaste en positieve CDA Heusden team wist ik dat ik een actieve bijdrage wilde gaan leveren. Het CDA is een brede, democratische partij, met een historie van verantwoordelijkheid nemen, zowel landelijk als provinciaal als lokaal. 

Bij mij past de slogan “geen woorden maar daden” uitermate goed. In actie komen, om via de lokale politiek onze inwoners te vertegenwoordigen. In mijn rol als fractieondersteuner wil ik vanuit mijn christelijke overtuiging graag een bijdrage leveren op belangrijke thema’s waar mijn kennis en ervaring ligt, namelijk de zorg, onderwijs en armoede“, aldus Wim van den Berge. 

CDA Heusden is erg blij met de komst van Wim van den Berge als fractieondersteuner en wenst hem veel succes in zijn nieuwe rol.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.