08 maart 2023

Laat je waardevolle stem niet verloren gaan!

Op 15 maart mogen we gaan stemmen voor Provinciale Staten. Gaan stemmen is belangrijk!

Met jou stem geef je richting aan hoe onze mooie provincie en daarmee dus ook Laarbeek, eruit komt te zien en heb je invloed op wie er de komende jaren, namens jou, keuzes maken in het beleid voor de toekomst.

De provincie lijkt misschien een ver-van-mijn-bed-show daar in het provinciehuis in ’s-Hertogenbosch. Maar ongemerkt kom je de provincie vaak tegen in je dagelijkse leven. Zij gaan over het OV en de provinciale wegen - kortom de mobiliteit, energietransitie, landbouw, economie en internationalisering, ruimte, samenleving en natuur en milieu. Er mogen 55 statenzetels ingenomen worden in de Brabantse statenzaal door mensen zoals jij en ik. Uit je eigen dorp of buurt. Mensen die een bijdrage willen leveren aan ons mooie Brabant en niet langs de zijlijn gaan staan, maar de handen uit de mouwen steken.

Mijn naam is Tanja van de Ven-Vogels, raadslid en fractievoorzitter van het CDA Laarbeek. Ik ben kandidaat voor Provinciale Staten namens het CDA Brabant. Ik ben getrouwd en moeder van vier kinderen in de leeftijd van 15 tot 20 jaar. Samen met mijn man run ik een bedrijf met melkkoeien en vleesvarkens in het mooie buitengebied van Beek en Donk. Het CDA is een partij  van de maatschappij die wij samen vormen. Een maatschappij waar we naast elkaar staan met een dienstbare overheid en betrokken inwoners. Graag zet ik me in voor eerlijk en rechtvaardig beleid. Ook daar waar het gaat om onze boeren en tuinders in onze provincie. Agrarische ondernemers zorgen voor ons voedsel en willen bijdragen aan de zorg voor hun omgeving. Als moeder, ondernemer, bewoner van het buitengebied en trotse boerin maak ik me sterk voor de leefbaarheid, met name ook in de kleinere kernen zoals Laarbeek, een goede bereikbaarheid en een toekomstbestendige landbouw. Ik draag het grondbeginsel eerlijkheid en rechtvaardigheid hoog in het vaandel en wil samen bouwen aan gezond verstand in de staten van Brabant!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.