11 december 2021

Iedereen verdient een onvergetelijke kerst

Een foto zegt vaak zoveel meer dan alleen woorden.

Bij CDA Oss hebben we besloten gehoor te geven aan de oproep van de Voedselbank Oss. Door er samen voor te zorgen dat de mensen die daar elke week komen een kerstpakket krijgen om ze onvergetelijke feestdagen te bezorgen.

Wij besloten natuurlijk om hier direct gehoor aan te geven. Een enthousiaste groep leden is meteen aan de slag gegaan met het bestellen van spullen en inzamelen van donaties. Dankzij onze actieve leden was al snel was het benodigde bedrag bij elkaar. Dat is hoe wij als CDA Oss werken, maar ook onze kijk op de hele samenleving en hoe wij als lokale partij politiek bedrijven. Niet aan jezelf denken maar aan de mensen naast ons. Omzien naar elkaar.

Een van onze enthousiaste leden, Gaby van Erp, was een van de kartrekkers bij deze actie. Lees hieronder zijn persoonlijke bijdrage:

Vol goede moed ging ik de stollen en chocolade kransjes bestellen en ophalen zodat we het ruim op tijd in huis zouden hebben. Het paste ternauwernood maar net in mijn auto en was dus genoodzaakt het tijdelijk droog op te slaan want in de auto is het toch altijd een beetje vochtig. Na het uitladen was ik stil heel stil. Want wat mij stil maakt is dat het nu wel heel inzichtelijk werd voor mij hoeveel mensen er dus niet rond kunnen komen in ons mooie Oss. 160 mensen! Echte mensen! Mensen zoals jij en ik! Hoe dan?

We wonen in een schitterende stad, als gemeente zorgen we voor van alles en nog wat. Evenementen, bestrating, dat het huisvuil opgehaald wordt, nieuwe woningen, maken plannen voor de toekomst, bereikbaarheid, ouderenzorg, scholen etc. Maar we mogen dus echt niet vergeten dat er 160 huishoudens, maar eigenlijk gewoon mensen zoals jij en ik zijn, die zowat buiten spel staan. Die niet rond kunnen komen. Die met grote delen van het sociale leven niet mee kunnen komen omdat er gewoonweg geen geld is. Dit moeten we niet accepteren en er met zijn allen zeker niet voor wegkijken. Hier moeten we de komende jaren mee aan de slag. Want armoede moeten we niet accepteren in onze maatschappij en al helemaal niet in Oss. 160 mensen die het zo hard nodig hebben kunnen en mogen we niet in de kou laten staan. Oplossen doen we dit niet één, twee, drie die utopie heb ik zeker niet maar als we het ook maar enigszins kunnen verlichten, een schouder zijn, hulp aanbieden waar nodig dan moeten we daar voor gaan. Ik hoop dat iedereen deze komende feestdagen ook eens naar zijn naaste kijkt en net dat schoudertje of zetje kan geven wat soms zo hard nodig is.

160 mensen ik ben er stil van.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.