26 oktober 2023

Persverklaring bestuur 24 oktober 2023

CDA Drechterland richt zich op het mooier en sterker maken van onze lokale samenleving. 
We richten ons op de belangen van Drechterland en haar inwoners en daar zetten onze volksvertegenwoordigers zich dagelijks voor in. Vorige week is bekend geworden dat mevrouw Bakker-Struik om persoonlijke afwegingen heeft besloten om te stoppen als raadslid. Deze keuze respecteren wij. 
Mevrouw Bakker-Struik had al eerder aan het bestuur laten weten te overwegen om te stoppen als raadslid. Haar inzet waarderen we en het is fijn dat mensen een periode zich willen inzetten in het belang van de inwoners van Drechterland. 
Aan mevrouw Bakker-Boerkoel is gevraagd of zij haar wilde opvolgen als raadslid. Ze heeft aangegeven zich terug te trekken als kandidaat. We vinden het erg jammer, want ze is zeer betrokken geweest bij de partij en heeft ook grote betrokkenheid betoond bij sociale kwesties die bij verenigingen en individuen speelden. Ook haar inzet waarderen we zeer.
We verwachten binnenkort bekend te kunnen maken wie namens het CDA in de raad plaatsneemt als opvolger van Margriet Bakker-Struik. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.