Voor onze inwoners

Mijn naam is Pieter Rood en op 16 maart 2022 kunt u bij de gemeenteraadsverkiezingen op mij stemmen. Ik sta op plek 4 van de kandidatenlijst van CDA Drechterland.

Veilige en gezellige kermis 
In West-Friesland zijn we allemaal opgegroeid met de kermis. De gezelligheid die hierbij hoort is iets waar velen het hele jaar naar uitkijken. Ik sta voor een gezellige en veilige kermis, met duidelijke afspraken zonder betutteling. Samen met jullie ga ik mij daarvoor inzetten.

Nieuwe woningen  
De woningnood is ook in onze gemeente hoog. Het is voor mij een belangrijke taak om hier iets aan te doen. Veel jongeren zijn gedwongen genoegen te nemen met een plek waar zij liever niet willen wonen, omdat er geen betaalbare woonruimte in eigen dorp is. Mijn insteek is het bouwen van meer betaalbare woningen in eigen dorp, zodat mensen ook kunnen wonen waar ze zich thuis voelen.  Op deze manier blijven de dorpen bruisen.  

Iedereen hoort erbij 
Helaas is het anno 2022 nog steeds zo dat niet iedereen de weg weet in onze gemeenschap. Mensen weten niet bij welk loket ze moeten aankloppen voor hulp. Hebben moeite met het invullen van formulieren, waardoor ze van de regen in de drup belanden. Samen met u wil ik mij voor iedereen sterk maken. We gaan kijken naar verbeterpunten en oplossingen. Tackelen de dingen waar mensen tegenaan lopen, zodat iedereen kan meedoen.  

Koester het initiatief 
In onze gemeente hebben we een rijk verenigingsleven, met veel vrijwilligers die zich hier vol voor inzetten. Hier kan Drechterland trots op zijn! Schildercursussen, muzieklessen, de bibliotheek en natuurlijk alle sportverenigingen. Hierdoor ontstaat verbinding en hebben mensen het gevoel dat zij ertoe doen. Het CDA koestert dit en als raadslid zal ik de verenigingen altijd ondersteunen.  

Een stem voor de jeugd 
De jeugd heeft de toekomst. Het is dus belangrijk om niet óver maar mét jongeren te praten. Graag wil ik samen met de jeugd uit alle dorpen vaststellen waar hun behoefte ligt. Wat kunnen wij samen doen om ze uit te dagen en mee te laten doen? Waar zitten jongeren nu echt op te wachten? Ik zal op een laagdrempelige manier beschikbaar voor ze zijn. Want iedereen telt mee in ons Drechterland.

Het gaat om onze inwoners 
CDA-Drechterland is er voor de inwoners, voor alle inwoners. Wij staan daarom altijd open voor burgerinitiatieven. Als u een goed idee heeft of denkt dat wij iets over het hoofd hebben gezien, deel dit dan met ons. Graag ondersteunen wij u bij de uitwerking van uw initiatief.  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.