23 juni 2017

Bezoekers Zomerspektakel investeren vooral in de Zorg

Ook bij de bezoekers van het Zomerspektakel in Nederhorst den Berg hebben wij de vraag neergelegd ‘Waarin wilt u investeren in Wijdemeren’. Wederom hebben de deelnemers € 180,- ontvangen met de vraag te investeren in de zaken die zij het belangrijkst vinden.

De overduidelijke meerderheid in Nederhorst, namelijk 42%, wil investeren in de zorg. Gevolgd door de categorie bouwen en op de derde plaats investeren in plantsoen en groen. Interessant om te zien dat er wel degelijk verschillen zijn met de investeringen die eerder in kaart zijn gebracht tijdens de Veemarkt in ’s-Graveland (1. Zorg, 2. Bouwen en 3. Kernenbeleid) en de ledenvergadering van het CDA Wijdemeren (1. Kernenbeleid, 2. Bouwen en 3. Zorg).

Verder was opmerkelijk dat er in Nederhorst heel veel uiteenlopende zaken zijn benoemd in de categorie overig. Dus dit keer geen top 3 maar een opsomming van de verschillende zaken die zijn benoemd:       

-        Duurzaamheid;

-        Jonge gezinnen voorrang geven op buistenstaanders;

-        Parkeren;

-        Doorgaande fietsstrook door Nederhorst;

-        Veilige oversteek bij de scholen;

-        Geen Reevaart;

-        Kernen betrokken houden bij de politiek;

-        Jeugdzorg;

-        Onderwijs;

-        Dierenzorg;

-        Geen Hilversum;

-        Minimumloon omhoog en de huur van huizen omlaag;

-        Bus niet meer over de Reeweg.

In augustus brengen we een bezoek aan de jaarmarkt In Loosdrecht en in september is het CDA Wijdemeren aanwezig op de markt in Ankeveen om ook daar weer de vraag neer te leggen “Waarin wilt u investeren in Wijdemeren’?

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.