07 september 2017

CDA haalt input op voor verkiezingsprogramma

Over ongeveer 200 dagen mogen we naar de stembus, omdat op 21 maart 2018 de gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden.

Het CDA Wijdemeren is druk bezig met de voorbereidingen. Belangrijk is natuurlijk het verkiezingsprogramma. Waar staat het CDA de komende jaren voor, wat kunt u van ons verwachten?

Niet voor niets is onze slogan al jaren Met elkaar voor een sterk Wijdemeren. Dit brengen wij ook nu weer in de praktijk. Het CDA staat in ieder dorp op een jaarmarkt om te horen waar de inwoners het meeste aandacht voor willen. Daar stellen we de vraag ‘waarin  wilt u investeren in Wijdemeren’. De deelnemers krijgen € 180. Dit kunnen zij verdelen in kokers met verschillende onderwerpen zoals plantsoen en groen, zorg, veiligheid, kernenbeleid of bouwen.

Maar nu gaan wij ook op bezoek bij verenigingen, vrijwilligers en ondernemers om te horen waar extra aandacht voor nodig is. Een verkiezingsprogramma komt bij ons tot stand met de inbreng van onze inwoners, verenigingen, vrijwilligers en ondernemers!

Vorige week zijn wij op bezoek geweest bij onze brandweervrijwilligers van Nederhorst den Berg en boerderij Kemp aan de Kwakel.

Het CDA is trots hoe onze brandweer dag en nacht met hart en ziel klaarstaat voor onze veiligheid!

We hebben daar veel te horen gekregen over het reilen en zeilen van het korps Nederhorst den Berg. Waar ook het regionale duikteam onderdeel van is. Veel gaat er goed, hoorden we, maar er zijn ook zeker punten van aandacht en verbeterpunten. Belangrijkste is hoe houden wij de vrijwilligers gemotiveerd en hoe kan de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek (waar de brandweer onderdeel van is) efficiënter werken. Om én de veiligheid te optimaal te laten zijn én de kosten in de hand te houden.

Op de boerderij van Kemp hoorden we dat dit een echt familie bedrijf is. Sinds kort een biologische boerderij, dit heeft veel gevolgen voor de bedrijfsvoering. Een bewuste keus om bv. meer ruimte te geven voor de koeien en geen kunstmest meer gebruiken. De familie ziet de toekomst positief in, waarbij dierenwelzijn hoog in het vaandel staat. Maar loopt ook tegen steeds strengere stikstof regels aan. Voor de lokale regels zijn bestemmingsplannen belangrijk voor de boerderij. CDA roept hier ook al jaren natuur is ook koeien in de wei. Onze agrariërs zijn ook uitermate goede natuurbeheerders!

Al met al zinvolle bezoeken waar we waardevolle informatie opgehaald voor ons nieuwe verkiezingsprogramma. Dit krijgt zeker vervolg!

Brandweervrijwilligers van Nederhorst den Berg en familie Kemp bedankt voor de ontvangst en de waardevolle input! Mocht u een bezoek van het CDA Wijdemeren op prijs stellen, neem dan gerust contact met ons op via info@cdawijdemeren.nl.

Ook nu weer: CDA, met elkaar voor een sterk Wijdemeren!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.