12 december 2020

CDA Wijdemeren feliciteert Odis Gym met 90-jarig bestaan

Het CDA Wijdemeren ziet vrijwilligers als de 'kampioenen' van een sterke samenleving. Zonder hun inzet kunnen wij niet sporten, blijven de kerken dicht, kunnen scholen niets extra's organiseren en rukt de vrijwillige brandweer niet uit. Het CDA Wijdemeren staat voor het beleid om verenigingen en vrijwilligers te ondersteunen, door onnodige regels voor hen en voor verenigingen te schrappen of versoepelen. Dit is dan ook de reden dat het CDA Wijdemeren de komende periode gaat kennismaken met een aantal verenigingen in onze gemeente. Het tweede bezoek wordt gebracht aan Odis Gym, omdat zij vandaag (12 december 2020) precies 90 jaar bestaan.

Ontvangst Odis Gym

Voor Sporthal de Fuik zijn we ontvangen door Corrie Haselager (Voorzitter) en Gerdi van Bijleveld (Secretaris). Gezien de huidige Corona maatregelen helaas vandaag geen feest voor Odis Gym, maar CDA Wijdemeren vond het belangrijk om deze mijlpaal niet zomaar voorbij te laten gaan. Om deze mooie vereniging toch in het zonnetje te zetten, heeft CDA Wijdemeren het bestuur een taart aangeboden. In juni volgend jaar hoopt Odis Gym alsnog haar 90-jarig bestaan ​​te vieren.

Verenging Odis Gym

Vol enthousiasme vertellen Corrie en Gerdi  dat momenteel 130 leden actief zijn, waarvan 100 jeugdleden en 30 volwassenen. Naast het turnen, zijn er ook sportieve activiteiten als Rope Skipping, Pilates en Keep Moving. Kortom een ​​verenging waar de gemeente Wijdemeren enorm trots op mag zijn, gezien het grote aantal inwoners wat zij in beweging houden.

Trots

De vereniging is zelf trots op het gegeven dat zij zichzelf blijven ontwikkelen om de leden vast te houden, in een tijd waarin veel verenigingen te kampen hebben met een terugloop van leden en vrijwilligers. Ook vanuit Odis Gym zag men dat het een uitdaging is om de jeugd vanaf 12 jaar vast te houden. Dit is dan ook een van de redenen dat de vereniging bewust voor activiteiten als Rope Skipping en Keep Moving heeft gekozen.

Vrijwillgers  

Verder geeft Odis Gym aan dat zij voldoende vrijwilligers kunnen inzetten als bijvoorbeeld jurylid of voor andere activiteiten. Lastiger is het wel om te beschikken over voldoende trainers. Trainers worden officieel opgeleid bij de Koninklijke Nederlanse Gymnastiek Unie om de kwaliteit en continuïteit te verenigen.

Gemeente Wijdemeren

Voor de Corona was er nauwelijks contact met de Gemeente Wijdemeren. Echter voor het 90-jarig jubileum is een subsidie ​​aangevraagd en dit is heel soepel verlopen. Daarnaast ook een groot compliment voor de Dorpscoördinator van de gemeente Wijdemeren. Hij heeft enorm meegedacht in oplossingen hoe de sportieve activiteiten weer op te pakken ondanks de Corona maatregelen. Dit heeft geleid dat in het voorjaar de vereniging haar activiteiten toch weer heeft kunnen oppakken, namelijk buiten op het parkeerterrein.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.